Για τις μετακινήσεις αγροτών αρκεί και μια χειρόγραφη βεβαίωση σε μια λευκή κόλλα χαρτί

Ο πιο απλός τρόπος για την μετάβαση των παραγωγών από τον τόπο μόνιμης κατοικίας προς τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις είναι η αναγραφή σε μια λευκή κόλλα χαρτί των απαραίτητων πληροφοριών, έπειτα από την εφαρμογή του μέτρου από τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Μαρτίου.

Σε επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα της Λάρισας, οι αρμόδιοι εξήγησαν πως η συμπλήρωση μιας χειρόγραφης φόρμας με τις απαραίτητες πληροφορίες είναι ο πιο εύκολος και σύντομος τρόπος για τις αναγκαίες μετακινήσεις των αγροτών προς τα χωράφια τους.

Για τη συμπλήρωση της χειρόγραφης φόρμας πρέπει να αναγράφονται οι εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Σημειώνεται πως το μέτρο προβλέπει δύο ειδών τύπους μετακινήσεων, τις πάγιες (τύπου Α) και αυτές που αφορούν σε μεμονωμένες κινήσεις (τύπου Β).

Κρίνεται σκόπιμο οι παραγωγοί να προμηθευτούν τη φόρμα Α για την διευκόλυνση των μετακινήσεών τους, ωστόσο όπως εξηγούν αρμόδιοι φορείς, δεδομένης της σύγχυσης που επικρατεί την πρώτη ημέρα της εφαρμογής υπάρχει μια ελαστικότητα και αρκεί η χειρόγραφη δήλωση.

Σε περίπτωση που οι αγρότες δεν έχουν μαζί τους κάποια βεβαίωση μετακίνησης, διατρέχουν τον κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Πηγή: agronews.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.