Χαρδαλιάς: «Οι έλεγχοι το επόμενο τριήμερο θα είναι σαρωτικοί»

Μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον λόγο στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε ότι η ωριμότητα που έχουν επιδείξει οι πολίτες είναι αξιέπαινη, ενώ δήλωσε ότι οι έλεγχοι το επόμενο τριήμερο θα είναι σαρωτικοί.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε:

«Ειναι σημαντικό να κατλάβουμε ότι ο κορονοιός δεν κάνει εξαιρέσεις. Δεν σημαίνει ότι πέρα από τις ευπαθείς ομάδες οι υπόλοιποι έιναι ασφαλείς. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας κίνηση και να ακολουθούμε τις συμβουλές που μας έχουν δοθεί. Ο περιορισμός μετακινήσεςων δεν ισχύει για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι ο εν λόγω περιορισμός δεν ισχύσει μόνο στην εκτέλεση καθηκόντων. Σε κάθε άλλη ενέργεια ισχύουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και στους υπόλοιπους πολίτες».

Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων συνέχισε:

«Οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι το επόμενο τριήμερο σαρωτικοί. Συνεχίζουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να δίνουμε την μάχη σε αυτόν τον αόρατο εχθρό. 'Οσο πιο πειθαρχημένα και με συνέπεια πάρουμε τα μέτρα, τότε πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε πίσω. Δεν χαλαρώνουμε, μένουμε σπίτι, η προσπάθεια συνεχίζεται...».

Παράλληλα αναφέρθηκε θέμα σε εκείνους ποτ δεν έχουν οικογενειακό γιατρό: «Σε όσους δεν έχουν οικογενειακό γιατρό, υπάρχει σχέδιο να απευθύνονται σε νοσοκομείο αναφοράς και να υπάρχει συνεργασία με συλλόγους της χώρας, αλλά και με την μέθοδο της τηλειατρικής, ώστε να απευθύνονται όσοι έχουν συμπτώματα».

Τσιόδρας: Δεν έχουμε περάσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή
Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή της μάχης, τόνισε. Ο ιός μπορεί να προκαλεί σοβαρή επιπλοκή και σε νέους, όπως το είδαμε και στον γερμανό καθηγητή. Στον ασθενή χορηγούνταν ειδική αγωγή, σημείωσε Ωστόσο, δεν αφορά η επιπλοκή αυτή μεγάλο ποσοστό ασθενών.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε θεραπευτικό πρωτόκολλο για θεραπεία ασθενών και ο ΕΟΔΥ παρακολουθεί και εκτιμά την επιδημία στην πατρίδα μας.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει αυξηθεί η μετάδοση στην κοινότητα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη αύξηση, σημειώνοντας ότι ο ιός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα.

Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη, που οι επιστήμονες είναι πολύ ανήσυχοι. Εμείς ευελπιστούμε σε μείωση της επιδημικής καμπύλης, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόσθεσε ότι ο πληθυσμός που πρέπει να προστατευθεί και να πάρει θεραπεία είναι οι ηλικιωμένοι και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο χαμηλής δραστηριότητας στην Ελλάδα της γρίππης. Για το τελευταίο σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί 99 θάνατοι, με μέση ηλικία θανάτων 66 έτη.

«Δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού παρά την ικανοποιητική εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας. Παρακαλώ όλους να τηρούμε τα μέτρα αποστασιοποίησης», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.