Header Ads

Αντ. Λιάνος προς Αυγενάκη: Τον ιδρώτα των παικτών του Π.Ο.Ε. και τον κόπο της διοίκησης ποιοι θα τους αποζημιώσουν;

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ελλάδας απέστειλε ο Εκδότης της www.elassona-city.gr και πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Π.Ο.Ε. Αντώνης Λιάνος τονίζοντας την ανάγκη για επανασυνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής αθλητισμού ώστε να ανέβει ο Π.Ο.Ε. στις επαγγελματικές κατηγορίες και να μην μείνει εκτός λόγω της πανδημίας του κορωνοιού και των έκτακτων μέτρων διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, τονίζοντας:

"Κύριε Αυγενάκη,

Η απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων στα ερασιτεχνικά και κατοχύρωση της βαθμολογίας χωρίς να δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστούν μέσα σε δύο εβδομάδες τα ελάχιστα εναπομείναντα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές, κεκλεισμένων των θυρών και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής λόγω κορωνοιου, αδικεί κατάφορα την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος φέτος, τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελασσόνας.

Με κάθε σεβασμό στην ομάδα του Μακρυχωρίου, δεν θα υπήρχε αυτήν η σημερινή γραπτή αντίδραση εάν η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο ήταν πάνω από 9 βαθμούς. Θα είχε κριθεί και τυπικά το πρωτάθλημα.

Όμως αφενός μεν ο Π.Ο.Ε. δεν πήρε τους βαθμούς άνευ αγώνα που δικαιούταν, αφετέρου ήταν ένα βαθμό πίσω από το Μακρυχώρι ενώ απέμεναν λίγες αγωνιστικές.

Είναι άδικη η απόφαση και σίγουρα κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε άλλες κατηγορίες, να κριθούν τα πρωταθλήματα όχι στον αγωνιστικό χώρο αλλά μέσα σε αίθουσες ομοσπονδιών και του υπουργείου αθλητισμού.

Ο Π.Ο.Ε. φέτος ήταν αήττητος και έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα για να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από δεκαετίες.

Ποιος ο λόγος να μην δίνεται βάση από την διοργανώτρια αρχή στην ουσία που λέγεται ποδόσφαιρο; Και δη όταν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στο χορτάρι;

Ποιοι θα αποζημιώσουν κύριε Αυγενάκη τον κόπο της διοίκησης του Π.Ο.Ε., του Προέδρου Άλκη Χατζηβασίλη και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών της ομάδας;

Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Αυτό αποδεικνύεται ακόμη μια φορά. Σας πρότεινε ο Δήμαρχος Ελασσόνας και ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ε. να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τα εναπομείναντα παιχνίδια και να διασφαλίσουν στο γήπεδο της Ελασσόνας την ομαλότητα ώστε να παιχθεί έστω και σε πρωτόγνωρες καταστάσεις ποδόσφαιρο.

Στο Κύπελλο η ίδια κατάσταση. Αντί να παιχτούν στον αγωνιστικό χώρο οι επαναληπτικοί, οδηγείται η διαδικασία σε κλήρωση και στην...τύχη.

Πως αναβαθμίζεται τελικώς το ερασιτεχνικό ελληνικό ποδόσφαιρο; Με ρουλέτα; Όταν το αφήνουμε στην τύχη;

Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Ελασσόνας, Διοίκηση του Π.ο.Ε. επένδυσαν πάρα πολλά στην επάνοδο του ελασσονίτικου ποδοσφαίρου, όπως πριν χρόνια με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, στον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελασσόνας. Για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και τον αθλητισμό, συνολικά και μαζικά.

Συνεδριάστε ξανά κύριε Αυγενάκη και ακούστε τις διοικήσεις των τοπικών ομάδων. Όπως το Μακρυχώρι σωστά ανεβαίνει, ανεβάστε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Π.Ο.Ε.! Διότι αυτό είναι το σωστό.

Να κρίνεται το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο.

Ειδάλλως δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Αλλά για πρωταθλήματα διαφορετικών ταχυτήτων. Και αυτό ο υγιής φίλαθλος κόσμος, δεν το θέλει".

Αντώνης Λιάνος
Πρώην Πρόεδρος Π.Ο.Ε.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.