Header Ads

Αλλάζει η εικόνα του τοπικού ποδοσφαίρου

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε μεγάλες αλλαγές στο τοπικό ποδόσφαιρο, η εικόνα του οποίου θα είναι εντελώς διαφορετική τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020-21.

Η απόφαση για μη υποβιβασμό δημιουργεί ένα καινούργιο τοπίο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων τόσο στην Α’ όσο και στην Α1 κατηγορία, ενώ αντίθετα μειώνεται στη Β’ τοπική.

Βάσει των όσων αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, οι ομάδες όπως αυτές κατατάσσονται ανά κατηγορία αλλά και οι αλλαγές στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου έχουν ως εξής:

Α’ ΕΠΣΛ (18 ομάδες):
Φαλανιακός
Δωτιέας Αγιάς
Σμόλικας
Κιλελέρ
Αμπελιά
Αβέρωφ
Μαυροβούνι
Αχιλλέας Φ.
Αργυροπούλι
Δαμασιακός
Τύρναβος 2005
Βλαχογιάννι
Αμπελωνιακός
Δήμητρα Γιάνν.
Γόννοι
Α.Σ. Βορειοηπειρωτών
Παναγροτικός

*Επειδή προβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική και δεύτερη ομάδα από τον νομό Λάρισας (στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΟΕ) ο μέχρι στιγμής αριθμός των ομάδων της Α’ ΕΠΣΛ είναι 17. Η συμπλήρωση του κενού (δηλαδή για να γίνουν 18 οι ομάδες) θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει με τις λαρισινές ομάδες στη Γ’ Εθνική. Εάν δηλαδή κάποια δηλώσει συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας (για οποιονδήποτε λόγο) να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και εάν αντικατασταθεί ή όχι από άλλη (π.χ. από τον Φαλανιακό). Ως εκ τούτου υπάρχει και το ενδεχόμενο να προβιβασθεί και πέμπτη ομάδα από την Α1 ΕΠΣΛ.

*Τη νέα αγωνιστική περίοδο (2020-21) ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθεί στη Γ’ Εθνική, ενώ τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν τρεις ομάδες. Ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν προσαυξάνεται ανάλογα με το ενδεχόμενο υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων του νομού από το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ, δηλαδή ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα υποβιβασθούν θα αναδειχθούν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μετά από 34 αγωνιστικές.

Α1 ΕΠΣΛ (38 ομάδες): Λάρισα 2012, Δένδρα, Πελασγιώτιδα, Πανιώνιος, Δρυμός, Φιλοκτήτης, Βερδικούσια, Συκούριο, Κουλούρι, Ιπποκράτης, Βαλανίδα, Μαρμαρίνη, Ακαδημία Τυρν., Αιγάνη, Σ.Σ. Ραψάνης, Αστραπή Ν.Π., Βούναινα, Μελισσοχώρι, ΑΟ Ελευθερών, Υπέρεια, Βαμβακού, Ναρθάκι, Ραχούλα, Αγ. Ανάργυροι, Προμηθέας, Λαρισαϊκός, Γαλήνη, Γλαύκη, Αναγέννηση Φ., Πλατανούλια, Δασοχώρι, Ροδιακός, Ηρακλής Χάλκης, Καλοχώρι, Ανθούπολη, Νεάπολη, Κουτσόχερο, Χαλκιάδες.

*Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ περιόδου 2020-21 θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους (δύο όμιλοι θα απαρτίζονται από 13 ομάδες και ένας από 12).
*Από την Α1 κατηγορία θα προβιβασθούν στην Α’ κατηγορία συνολικά 4 ομάδες. Οι πρωταθλητές κάθε ομίλου (ήτοι 3 ομάδες) προβιβάζονται άμεσα, ενώ οι δευτεραθλητές θα παίξουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο μιας ακόμα ομάδας.

*Από την Α1 θα υποβιβασθούν συνολικά πέντε ομάδες. Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβασθεί άμεσα (3 ομάδες), ενώ οι προτελευταίες ομάδες των τριών ομίλων θα δώσουν αγώνες κατάταξης για τον υποβιβασμό άλλων δύο ομάδων.

Και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ ισχύσει ότι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν προσαυξάνεται ανάλογα με το ενδεχόμενο υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων του νομού από το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες μπαράζ της Α1 ΕΠΣΛ για παραμονή μπορεί να διαφοροποιηθούν (π.χ. να υποβιβασθούν άμεσα και οι προτελευταίες ομάδες και δώσουν μπαράζ οι τρίτες από το τέλος).

Β’ ΕΠΣΛ (27 ομάδες): Ευαγγελισμός, Καρυά, Στεφανόβουνο/Γαλανόβρυση, ΑΠ Ελασσόνας, Συκέα, Θύελλα Μεγ. Ελευθεροχωρίου, Μύτικας, Μαρίνος Αντύπας, Χαραυγή, Αναγ. Πυργετού, Τοξότης Λάρ., Αμπελόκηποι, Στόμιο, Αετόλοφος, Ελάτεια, Ομορφοχώρι, Ν. Περιβόλι, Λάρισα ‘88, Μάνδρα, Ομόνοια, Ζάππειο, Διογένης, Βασιλί, Κρήνη, Ακαδ. Αχιλλέως, Μυραϊκός, Σταυραετός.

* Από τη Β’ κατηγορία ανέρχονται συνολικά 6 ομάδες. Ο τρόπος με τον οποίο θα προβιβαστούν οι ομάδες θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθεί το νέο προφίλ της κατηγορίας (πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και πόσοι όμιλοι θα συγκροτηθούν).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ένα από τα μέτρα ανακούφισης και οικονομικής στήριξης των σωματείων που έλαβε η διοίκηση της ΕΠΣΛ ήταν η δωρεάν συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματα - κύπελλο). Αυτό σημαίνει ότι καμία ομάδα δεν θα καταβάλει το σχετικό παράβολο. Όπως εκτιμάται μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα δοθεί η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής στην Α’ τοπική κατηγορία, μέχρι τα μέσα Αυγούστου για την Α1 και μέχρι τέλος Αυγούστου για τη Β’ τοπική.

Οι ακριβείς προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων καθώς και οι ημερομηνίες έναρξης των νέων πρωταθλημάτων θα οριστικοποιηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ. της ΕΠΣΛ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.