Αναφορά Β. Κόκκαλη στον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις ιατρών στο Αγροτικό Ιατρείο Λιβαδίου

Στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Λιβαδίου Ελασσόνας για την έλλειψη του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού στο πολυδύναμο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού.

Αναλυτικότερα στην αναφορά της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου τονίζονται τα εξής: «Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Λιβαδίου και των κοινωνικών φορέων…, εκφράζει ομόφωνα την δυσαρέσκεια του και την έντονη διαμαρτυρία του για την ραγδαία υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας με την συνεχή έλλειψη γιατρού. Η κατάσταση που επικρατεί έχει φτάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία των Πολιτών μας.

Το Λιβάδι είναι γεωγραφικά απομονωμένο και απομακρυσμένο από αστικά κέντρα, και τα γύρω τοπικά διαμερίσματα. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης και του υψομέτρου αντιμετωπίζει ειδικές καιρικές συνθήκες και παρατεταμένο χειμώνα για 5 έως 6 μήνες…..

…Η κατάσταση στο κατά τα άλλα ‘Πολυδύναμο Ιατρείο Λιβαδίου’ χαρακτηρίζεται τραγική και κάποιος περαστικός εάν δει την ουρά των ηλικιωμένων έξω απ΄αυτό, την ημέρα που ‘υπάρχει γιατρός’ θα νομίζει πως βρίσκεται σε τριτοκοσμική χώρα. Την τελευταία εβδομάδα, για άλλη μια φορά, από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς δύο περιστατικά που συνέβησαν και έχρηζαν άμεσης ιατρικής φροντίδας δεν υπήρχε γιατρός να τους την παρέχει.

ΖΗΤΑΜΕ
Την πλήρη κάλυψη των θέσεων στο πολυδύναμο Αγροτικό Ιατρείο όπως προβλέπεται από τον οργανισμό του και τουλάχιστον την καθημερινή παρουσία γιατρού στο Λιβάδι.»
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.