Η ΕΠΟ προχωρά τον σχεδιασμό για τη Γ’ Εθνική - Από εβδομάδα η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Η ΕΠΟ προχωρά το σχεδιασμό για του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-2021.

Την ώρα που η κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παραμένει θολή, καθώς δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αναδιάρθρωση, η ΕΠΟ προχωρά στο σχεδιασμό του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής γνωρίζουν πάνω κάτω τα δεδομένα του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21 και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν στα χέρια τους την προκήρυξη. Η επιτροπή Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ αναμένεται να δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Σε αυτή θα αναφέρεται η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής, οι ηλικιακοί περιορισμοί σε παίκτες, αλλά και το πόσοι ξένοι επιτρέπονται, αλλά και το κόστος του παραβόλου. Οι ομάδες έχουν ζητήσει να μειωθεί το παράβολο, αλλά και κάποια άλλα κόστη, καθώς η οικονομική κατάσταση στη χώρα, μετά και από την πανδημία του κορονοϊού, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αυτό που δεν θα περιλαμβάνει η προκήρυξη είναι ο αριθμός των ομίλων καθώς και πόσες ομάδες θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μόλις γίνει σαφής ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της νέας Γ’ Εθνικής. Στη συνέχεια θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, ενώ το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την αναδιάρθρωση.

Πηγή: onsports.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.