Γιορτάζει ο «προστάτης» των εμπόρων της Ελασσόνας

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις, πανηγυρίζει ο «προστάτης» των Εμπόρων της Ελασσόνας, ο ιερός ναός Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της Ελασσόνας και είναι «δεμένος» με την ιστορία, τις μνήμες και την καθημερινότητα της πόλης.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες που αποτυπώνουν συχνά εδώ και χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες της Ελασσόνας, φίλοι της φωτογραφίας και όχι μόνο, με την άποψη της πόλης της Ελασσόνας και του κάμπου της, από τον λόφο του Προφήτη Ηλία.

Την, Κυριακή 19 Ιουλίου (παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία), στις 7 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, ενώ στο τελος του Εσπερινού θα ακολουθήσει το καθιερωμένο ,ερασμα από τους "οικοδεσπότες του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας.

Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αναμένεται η παρουσία των αρχών της περιοχής, του εμπορικού κόσμου και δεκάδων προσκυνητών, που θα ανηφορίσουν στον λόφο του Προφήτη Ηλία.

Με σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας καλεί τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Ελασσόνας να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να τιμήσουν και εφέτος τη μνήμη του «προστάτη» του Εμπορικού κόσμου της Ελασσόνας.

Του Γιάννη Μουκίδη 
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.