Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας: Έφυγε από τη ζωή ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού και της παράδοσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας πριν λίγες μέρες με οδύνη και θλίψη ενημερώθηκε για το χαμό του αγαπημένου μας φίλου, συνεργάτη και δασκάλου της παραδοσιακής χορωδίας μας Μάριου Σαρακατσιάνου.

Όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του γνωρίζουμε ότι έφυγε ένας ακούραστος «εργάτης» του πολιτισμού και της παράδοσης. Ένας δεξιοτέχνης μουσικός των παραδοσιακών οργάνων και ερμηνευτής των παραδοσιακών τραγουδιών .

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ…
Την αγάπη του για την μουσική και την παράδοση τη μεταλαμπάδευσε σε όλους τους μαθητές του όλων των ηλικιών. Τον αγαπούσαν όλοι . Έγινε ο Μέντοράς μας στο παραδοσιακό τραγούδι.

Ήταν ένας τίμιος, ειλικρινής, δημιουργικός, ακέραιος και ηθικός άνθρωπος. Υπήρξε πρότυπο για πολλούς.

Η λύπη μας για την απώλειά του είναι πολύ μεγάλη. Είμαστε φτωχότεροι, χάσαμε ένα εξαίρετο φίλο …

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην αγαπημένη του Δήμητρα και στους συνεργάτες του.

Ως ένδειξη ελάχιστης τιμής και μνήμης στο πρόσωπό του, ο Σύλλογός μας θα καταθέσει χρηματικό ποσό στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Με απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου, το επόμενο «4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορωδιών» που μαζί με το Μάριο οραματιστήκαμε, θα γίνει στη μνήμη του.

Όσα μέλη του συλλόγου επιθυμούν να δώσουν κάποιο χρηματικό ποσό, ας επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Σαμώτα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Σαμώτας Αθηνά Νατσιούλη
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.