Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας τίμησε τον «προστάτη» του Προφήτη Ηλία

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, πανηγύρισε ο «προστάτης» των Εμπόρων της Ελασσόνας, ο ιερός ναός Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της Ελασσόνας.

Στον γραφικό λόφο, που είναι «δεμένος» με την ιστορία, την κοινωνική και σχολική ζωή, αλλά και την καθημερινότητα της πόλης, δεκάδες έμποροι και επαγγελματίες της περιοχής και προσκυνητές όλων των ηλικιών ανηφόρισαν για να τιμήσουν τη μνήμη του και για να χαρούν τη θέα της Ελασσόνας και του κάμπου της από ψηλά.

Την παραμονή της γιορτής, το απόγευμα της Κυριακής, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου λειτούργησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.

Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Δευτέρας, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου λειτούργησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.

Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας φρόντισαν να προσφέρουν στους προσκυνητές και επισκέπτες το καθιερωμένο λουκούμι.

Ανάμεσα στις παρουσίες: η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Γιώργος Κατσιούρας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η αντιρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Ελασσόνας Έλενα Ταζέ, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Χριστίνα Σαμόλαδου και μέλη της διοίκησης του «οικοδεσπότη» τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας Θωμάς Κίτσης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγιώτης Μωυσίδης, ο ταμίας της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Λάρισας και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημήτρης Οικονόμου, φορείς της περιοχής, εκπαιδευτικοί, και πολλοί προσκυνητές και επισκέπτες.Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτο Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.