Παρέμβαση εισαγγελέα για το κτίριο «φάντασμα» στην Ελασσόνα

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή προκάλεσε η κατάσταση εγκαταλελειμμένου κτιρίου σε κατοικημένη περιοχή της Ελασσόνας. Μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο κ. Τζαμαλής παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα απαντηθεί το ερώτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και για τις συνθήκες εγκατάλειψης του κτιρίου.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας που θα κληθεί να περαιώσει το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, αυτοψία στο κτίριο – «φάντασμα» θα κληθούν να πραγματοποιήσουν τόσο η Διεύθυνση Υγείας όσο και η Διεύθυνση Πολεοδομίας προκειμένου να διαπιστωθεί – σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα - αν το κτίριο έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης ή αν ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων με δεδομένο ότι παιδιά εισέρχονται στο κτίριο που ως εγκαταλειμμένο δεν διαθέτει περίφραξη.

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο βρίσκεται μέσα στην Ελασσόνα, σε κατοικημένη δηλαδή περιοχή, στη συνοικία Αμπελοκήπων («Βαρόσι»), στην τοποθεσία «Πανόραμα», μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις κατοίκων της Ελασσόνας εστιάζοντας στην ανησυχία που προκαλεί το γεγονός ότι νεαροί αλλά και μικρά παιδιά εισέρχονται στο ανοιχτό κτίριο για «εξερευνήσουν» τον χώρο ανεβαίνοντας μάλιστα και στην οροφή του κτιρίου που δεν διαθέτει προστατευτικά κιγκλιδώματα. Με δεδομένο επίσης ότι η είσοδος στο κτίριο γίνεται ανεμπόδιστα, αφού οι πόρτες του κτιρίου παραμένουν ανοικτές. Στο πλαίσιο της έρευνας θα απαντηθεί το ερώτημα για το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου προκειμένου να αναληφθεί και η ευθύνη για να σφ-ραγισθεί και να καθαρισθεί το κτίριο. Γείτονες τονίζουν επίσης ότι πέραν του κινδύνου του ατυχήματος, το εγκαταλειμμένο κτίριο -που κάποτε έσφυζε από ζωή καθώς λειτουργούσε ως κέντρο διασκέδασης- έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης με σπασμένα τζάμια, ξύλα, σκουπίδια κ.λπ. ενώ στον αύλειο χώρο αλλά και εσωτερικά του κτιρίου έχουν αφεθεί οικοδομικά υλικά.Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.