Ομόφωνο ΟΧΙ στην κατάργηση τμημάτων των Λυκειακών Τάξεων Τσαριτσάνης

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, να καταργήσει 2 τμήματα προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου Τσαριτσάνης ( ένα Ανθρωπιστικών Σπουδών και ένα Θετικών Σπουδών), με αποτέλεσμα την μετακίνηση των μαθητών στην Ελασσόνα, εξέφρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε για το πρόβλημα που έχει προκύψει τα ακόλουθα: «Είναι πολύ δυσάρεστο ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι μαθητών, όπως αυτό της Γ’ Λυκείου να είναι αντιμέτωπο με μία τέτοια απόφαση της τελευταίας στιγμής, ενώ είναι στην τελική ευθεία για την επίτευξη του στόχου τους. Οι αντιδράσεις όλων είναι έντονες και δικαιολογημένες καθώς φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι καταργούν φέτος τμήματα ενώ οι μαθητές είναι περισσότεροι από παρελθόντα έτη. Είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους γονείς τους και θα συντονίσουμε κάθε ενέργεια από πλευράς μας ώστε να παρθεί εκ νέου άλλη απόφαση. Επιπλέον ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι φορείς και το Υπουργείο, ότι λόγω και του κορωνοϊού δεν είναι απαραίτητη η μετακίνηση των μαθητών σε μεγαλύτερη σχολική μονάδα».

Στη σύσκεψη το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δ. Κουρομπίνας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Βακράτσας, ο πρόεδρος της κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχ. Μητσιμπόνας και μέλη του συμβουλίου, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ευ. Σαπουνάς και μέλη αυτού.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.