Δάκρυα και συμπαράσταση για τον Ελασσονίτη «απόδημο»

Πέρασε μία εβδομάδα από το βράδυ του προπερασμένου Σαββάτου (Δεκαπενταύγουστος), τότε που έχασε απρόσμενα τη ζωή του στην πόλη Groningen (Χρόνινγκεν) της Ολλανδίας ο 51χρονος «απόδημος» Ελασσονίτης επιχειρηματίας εστίασης Λάζαρος Ελευθ. Κουνατίδης.

Να θυμίσουμε ότι ο άτυχος Ελασσονίτης (…με καταγωγή από το Κεφαλόβρυσο Ελασσόνας) τραυματίστηκε θανάσιμα, αφού δέχτηκε μαχαιριά, προσπαθώντας να χωρίσει εμπλεκόμενους σε οικογενειακό καυγά!
Η ευρύτερη περιοχή της ολλανδικής πόλης είναι ξαφνιασμένη και συγκλονισμένη από τον απρόσμενο θάνατο ενός ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού Έλληνα, που διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο της πόλης το εστιατόριο «OLYMPIA», μια σοβαρή οικογενειακή επιχείρηση εστίασης με ποιοτικό φαγητό και πλούσια ποικιλία γεύσεων.
Στην πόλη του Groningen (Χρόνινγκεν) διαμένουν περίπου 200.000 κάτοικοι. Βρίσκεται στο βορειότερο κομμάτι της Ολλανδίας και είναι η σημαντικότερη των βορείων ολλανδικών πόλεων. Το Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα της Ολλανδίας, με την πόλη να είναι γεμάτη χιλιάδες φοιτητές από όλες τις γωνιές του κόσμου.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στην απίστευτη συμπλοκή που έγινε στο Hoogkerk (…βρίσκεται πολύ κοντά στο Groningen) και στοίχισε τη ζωή στον 51χρονο Ελασσονίτη, εμπλέκονται τρία άτομα (Ολλανδοί), που ήδη οδηγήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να απολογηθούν και να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Πρόκειται για έναν 51χρονο (πατέρας), έναν 25χρονο (γιος) και τον 24χρονο φίλο του γιου.
Εύλογο ήταν στο φονικό του Σαββάτου να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα, αφού τόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, τηλεοπτικά κανάλια, ενημερωτικές ιστοσελίδες), αλλά και η τοπική τηλεόραση ασχολούνται καθημερινά με το θέμα.
Χαρακτηριστικό είναι πως από την περασμένη Κυριακή, μόλις έγινε γνωστός ο τραγικός θάνατος του Λαζάρου Κουνατίδη, εκατοντάδες άτομα (Έλληνες, Ολλανδοί και όχι μόνο, θαμώνες του εστιατορίου, φίλοι και γνωστοί, συνεργάτες) περνούν καθημερινά έξω από το κλειστό εστιατόριο του θύματος, για να αφήσουν λουλούδια ή να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του (…φωτογραφίες), μη κρύβοντας τη θλίψη τους και τα δάκρυά τους, ίσως μια αυθόρμητη ένδειξη συμπαράστασης προς την οικογένειά του.
Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος «απόδημος» Ελασσονίτης ήταν οικογενειάρχης, πατέρας 3 γιων (25, 22, 19 χρ. αντίστοιχα).
Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων γραφειοκρατικών χρονοβόρων διατυπώσεων, η τελευταία «πράξη» της τραγωδίας που χτύπησε την οικογένεια Κουνατίδη θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου (αύριο), με την κηδεία του στο Eelderwolde, μόλις 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Groningen (Χρόνινγκεν). Εκεί θα βρεθούν η σύζυγος, οι γιοι, οι γονείς του, «απόδημοι» Έλληνες και δεκάδες συγγενείς και φίλοι του για το «τελευταίο αντίο» σε έναν άνθρωπο που «έφυγε» τόσο απρόσμενα και άδικα, προσπαθώντας να ηρεμήσει και να χωρίσει εμπλεκόμενους σε οικογενειακό καυγά, κάτι που το πλήρωσε με τη ζωή του!


Του Γιάννη Μουκίδη
Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.