Έκτακτη σύσκεψη Δημάρχου-Αντιδημάρχων Ελασσόνας για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Έκτακτη σύσκεψη με τους αντιδημάρχους είχε χθες ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη των αιρετών συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Κατσιούρας, Δ. Κουρομπίνας, Ι. Νάνος και Κ. Τσούρης.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας επεσήμανε στην τοποθέτησή του ότι ο Δήμος ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που αποστέλλονται από τα αρμόδια υπουργεία ως προς την πρόληψη μετάδοσης του ιού στους εργαζόμενους και τους πολίτες που επισκέπτονται τις δημοτικές υπηρεσίες και τόνισε ότι στα γραφεία που εξυπηρετούν πολίτες είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και όλοι πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τους κανονισμούς, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, και να μεταφέρεται ξεκάθαρο το μήνυμα στους πολίτες ότι η προστασία της δημόσιας υγείας απαιτεί υπευθυνότητα από όλους.

Στη σύσκεψη ελήφθησαν αποφάσεις για την εντατικοποίηση των μέτρων υγιεινής και καθαρισμών στα δημοτικά καταστήματα και τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και τον περιορισμό του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού στις υπηρεσίες με υποχρέωση τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού).

Ο κ. Γάτσας δήλωσε σχετικά: «Όλο αυτό το διάστημα εργαζόμαστε με γνώμονα την προστασία των πολιτών από την μετάδοση του νέου κορωνοϊού. Λάβαμε εξ αρχής όλα τα μέτρα πρόληψης και πετύχαμε να κρατήσουμε τα κρούσματα στο μηδέν. Ωστόσο, η αγωνία μας είναι μεγάλη και ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι ορατός».
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.