Επιδότηση έως 85% στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Στο 85% φτάνει το ύψος της επιδότησης των επενδύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας και τα 50.000 ευρώ ανά σπίτι, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ».

Το πρόγραμμα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, το οποίο θα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται σταδιακά ανά περιφέρεια από τις 2 Νοεμβρίου, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες με απλοποιημένο σύστημα καθώς και επιχειρήσεις και κτίρια του Δημοσίου που θα ενταχθούν στη συνέχεια.

Οι καινοτομίες του νέου προγράμματος αφορούν τις ενέργειες αυτονόμησης των κτιρίων με συστήματα ανεξάρτητων πηγών ενέργειας αλλά και αποθήκευση ενέργειας. «Το πρόγραμμα στοχεύει και στην ενεργειακή αυτονομία των νοικοκυριών, με νέα κίνητρα και παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν -μεταξύ άλλων- την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ (π.χ. με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών), και την εγκατάσταση “έξυπνων” συστημάτων διαχείρισης ενέργειας», ανέφερε ο Κ.Χατζηδάκης.

Επιπλέον, αλλάζει και το σύστημα διαχείρισης του προγράμματος καθώς η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων θα είναι διαρκώς ανοιχτή, με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα με δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας επιλέξιμης κατοικίας και τηρούν τα παρακάτω οικονομικά κριτήρια:


efsyn.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.