Ερωτήματα της ΛΑ.ΣΥ Τσαριτσάνης για την λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου

Την ώρα που σοβαρά προβλήματα απασχολούν τους κατοίκους της Τσαριτσάνης, το κοινοτικό συμβούλιο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων.

Την πρώτη ευθύνη για την μη σωστή λειτουργία του, την έχουν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας. 

Η κοινοτική αρχή που εκλέχθηκε με τη σημαία του συνδυασμού «Αλλάζουμε» της Νέας Δημοκρατίας ευθύνεται για το ότι το κοινοτικό συμβούλιο:
- έχει να συνεδριάσει απ’ τις 8 Μάη, δηλαδή τρεις ολόκληρους μήνες.
- Δεν στέλνονται προσκλήσεις στους συμβούλους,
- ούτε τα θέματα που βάζουν γραπτώς μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη.

Την τακτική αυτή που πάει να καθιερωθεί, «σιγοντάρουν» και οι εκπρόσωποι των δύο άλλων συνδυασμών της αντιπολίτευσης Γάτσα- Καρανίκα.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές που μεταχειρίζεται πρώτα και κύρια ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αχιλλέας Μητσιμπόνας.

Από την πρώτη στιγμή απαιτήσαμε να υπάρχει πρακτικογράφος, να τηρείται η διαδικασία και να διασφαλίζεται ότι οι όποιες αποφάσεις θα φτάνουν στο Δήμο Ελασσόνας και στις υπηρεσίες, κάτι που έχουμε διαπιστώσει ότι δεν συμβαίνει.

Επίσης συστηματικά όπως πληροφορούμαστε, αιτήματα φορέων και συμπολιτών μας δεν έρχονται καν προς συζήτηση, και διεκπεραιώνονται «κατά το δοκούν» από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Τα σοβαρά προβλήματα δε λύνονται με τρόπους στους οποίους έχουν εξοικειωθεί οι πλειοψηφούντες δηλαδή με «τηλέφωνα σε γνωστούς», με «πολιτικά μέσα» ή «διά ανάθεσης σε σωτήρες».

Τα προβλήματα χρειάζονται συλλογική αντιμετώπιση.

Χρειάζονται ξεκάθαρα και επεξεργασμένα αιτήματα που αφορούν καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της Τσαριτσάνης. Προβλήματα μικρά και μεγαλύτερα που διαιωνίζονται χρόνια τώρα, χωρίς καμία σειρά και ιεράρχηση.

Αν γινόταν έτσι, και τα προβλήματα λύνονταν από «άνωθεν», η κοινοτική αρχή θα πρέπει να απαντήσει στα παρακάτω ενδεικτικά:
- τι θα γίνει με τον κυκλικό κόμβο για το δρόμο προς το «Βαλέτσικο»;
- Τι θα γίνει με το Λύκειο Τσαριτσάνης, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του βάζει την ταφόπλακα;
- Τι θα γίνει με τους κτηνοτρόφους που δεν έχουν νερό;
- Τι θα γίνει με τα παράλληλα έργα του Αναδασμού;
- Τι θα γίνει με το «δρόμο της Μελούνας»;
- Τι θα γίνει με τους κτηνοτροφικούς δρόμους;
- Τι θα γίνει με το σχέδιο πόλης της Τσαριτσάνης;
- τι θα γίνει με την καθαριότητα του χωριού;
- Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων και τα τόσα πολλά προβλήματα, για να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

- Τι θα γίνει, ακόμη, με τα χάλια της πλατείας, τις αναγκαίες παρεμβάσεις βελτίωσης της εικόνας της, αντικατάσταση κάδων και τα παγκάκια;

Πάνω σε αυτά τα ζητήματα και τα τόσα άλλα που βασανίζουν την κοινωνία της Τσαριτσάνης, το Κοινοτικό Συμβούλιο πρέπει να κουβεντιάσει, να προτείνει, να αναδείξει, να ενημερώσει τον κόσμο και να πιέσει κάθε αρμόδια αρχή για επίλυση.

Κυρίως το Δήμο Ελασσόνας και την δημοτική αρχή Γάτσα- Καρανίκα που συστηματικά κωφεύει και απαξιώνει και φέρει το βάρος αλλά και την υποχρέωση για να δώσει λύσεις.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.