Ματαιώνεται για φέτος το έθιμο του Τσιάτσιου στην Κοινότητα της Σαμαρίνας

Εξαιτίας της ραγδαίας έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία του Covid-19 τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας και σε συνδυασμό με τη νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων που πήρε πρόσφατα η Κυβέρνηση για την τιθάσευση του θανατηφόρου ιού, ο Δήμος Γρεβενών αποφάσισε την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης του εθίμου του Τρανού Χορού (Τσιάτσιος) στη Σαμαρίνα Γρεβενών αλλά και όλων των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Ωστόσο, η καθιερωμένη πρωινή Θεία Λειτουργία της 16ης Αυγούστου στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς θα τελεστεί κανονικά προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Επίσης, από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Σαμαρίνας εν όψει της Εορτής της Παναγίας έγιναν γνωστά τα εξής:
Την Παρασκευή 14/8 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο προαύλιο της Μεγάλης Παναγίας με τη συμμετοχή μόνο του εφημερίου του χωριού.

Ανήμερα της εορτής , Σάββατο 15/8 θα τελεσθεί με τον ίδιο τρόπο η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα τελεσθεί ομοίως Εσπερινός .

Την Κυριακή 16/8 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών και μόνο με τη συμμετοχή του εφημερίου του χωριού και του Διακόνου.

Λόγω των έκτακτων μέτρων είναι απαραίτητο όλες οι ακολουθίες να τελεσθούν με λιτό τρόπο με όλα τα μέτρα προστασίας.

Καλείσθε στο πλαίσιο αυτό να αποφεύγετε το συνωστισμό, να τηρείτε τις απαιτούμενες αποστάσεις .

Υπενθυμίζεται ότι με νέα κυβερνητική απόφαση (ΑΠ50176/ΦΕΚ3330/8-8-2020) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ και σε εξωτερικούς -υπαίθριους χώρους τέλεσης ακολουθιών και συνάθροισης κοινού.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των μέτρων.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.