Μαζική ιχνηλάτηση κατοίκων στην Καρυά Ελασσόνας

Σε μαζική ιχνηλάτηση των κατοίκων της Καρυάς Ελασσόνας αναμένεται να προχωρήσουν από σήμερα οι υγειονομικές αρχές, μετά και τη διάγνωση τεσσάρων νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα τέσσερα νέα θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά χθες το απόγευμα, προκαλώντας την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών, αποτελούν συγγενικό πρόσωπα της Αλβανίδας υπηκόου και κατοίκου του χωριού. Η γυναίκα επέστρεφε πρόσφατα στην Ελλάδα από τη γενέτειρά της και η ίδια διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό στις 13 Αυγούστου, γι αυτό και ιχνηλατήθηκαν τα συγγενικά της πρόσωπα που χθες αποδείχθηκαν θετικοί, με το συνολικό αριθμό των νοσούντων στην Καρυά να ανέρχεται σε πέντε κατοίκους.

Μετά και την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, απηύθυνε χθες «αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα», ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Καρυάς Νίκος Κατσίβελος ενημέρωσε όλους όσοι συναντήθηκαν ή ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας να τεθούν σε κατ οίκον περιορισμό.

Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.