ΣΕΠΕ Ελασσόνας: Μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία. Μείωση αριθμού των παιδιών ανά τμήμα-μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κωφεύει στα δίκαια αιτήματα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών σχετικά με το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ο χρόνος που κερδήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, με μεγάλες θυσίες από τους εργαζόμενους, δυστυχώς, δεν αξιοποιήθηκε για να σχεδιαστεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά. Οι συγκεκριμένες προτάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών πετάχθηκαν «στον κάλαθο των αχρήστων».

Επιπλέον, τραγική είναι η επιμονή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, να υπεραμύνονται των επιλογών τους και να μη μειώνουν τον αριθμό παιδιών ανά τμήμα αλλά να τον αυξάνουν(!). Γι’ αυτό και συνεχίζουν να αναμασούν την ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών – μαθητών – γονιών, για να μπορούν να κρύβουν τις δικές τους.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε πρόσφατο Νομοσχέδιο προχώρησε στην αύξηση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό από 1 προς 22 σε 1 προς 25 και μάλιστα σε μια περίοδο που για την προστασία της υγείας όλων μας, απαιτείται τήρηση συγκεκριμένων αποστάσεων στο σχολείο, μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών!

Άμεση συνέπεια και στη Δ/νση Π.Ε Λάρισας είναι οι συμπτύξεις τμημάτων, οι μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία, η υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Από της συμπτύξεις τμημάτων και τις μετακινήσεις μαθητών παραμένουν κενές αρκετές σχολικές αίθουσες σε σχολεία της Επαρχίας Ελασσόνας .

Συγκεκριμένα :

1ο Δημ. Σχολείο Ελασσόνας 4 αίθουσες κενές
3ο Δημ. Σχολείο Ελασσόνας 1 αίθουσα κενή
Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού 4 αίθουσες κενές
Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας Αίθουσες διαθέσιμες στο Γυμνάσιο Καλλιθέας
3ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας 1 αίθουσα κενή (προκάτ)
Νηπιαγωγείο Τσαριτσάνης 1 αίθουσα κενή
Νηπιαγωγείο Βλαχογιαννίου 1 αίθουσα κενή

Διεκδικούμε:

-Μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
-Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
-Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος
- Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid 19.
-Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on-line μετάδοση μαθημάτων.
- Απαιτούμε το σπάσιμο των τμημάτων με βάση τις κενές αίθουσας και την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αρχικά την πραγματοποίηση της β φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος Ο Ειδ. Γραμματέας
Παπαδοπούλου Ευαγγελία Παναγιώτου Βάιος
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.