Header Ads

Μουσείο θα δημιουργήσει η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ

Πάνω από 1,5 ώρα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος καλωσόρισε προηγουμένως έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, τον αρχηγό της Εθνικής Φινλανδίας και αρχηγό της Μίντιλαντ, Τιμ Σπαρβ.

Ο κ. Κούγιας έπλεξε το εγκώμιο του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των «βυσσινί», απόκτημα που υπέγραψε για δύο χρόνια, και του είπε χαρακτηριστικά πως «σε θέλουμε για αρχηγό εντός και εκτός γηπέδων».

Από την πλευρά του, ο Σπαρβ στις δηλώσεις που έκανε με την αρωγή του αντιπροέδρου της ομάδας Σωτήρη Μάρκου, είπε πως είναι πολύ ευχαριστημένος που έρχεται σε μια ελληνική ομάδα οργανωμένη και έχει φιλοδοξίες, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

«Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω τις προπονήσεις, θέλω να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο», τόνισε ο Σπαρβ.

Ακολούθως ο κ. Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
1) Για Αλκαζάρ και AEL FC ARENA:
Μπορεί το γήπεδο που μέχρι τώρα αγωνιζόταν η ΑΕΛ να φέρει το όνομά της, όμως το ποσό των 2.200.000 ευρώ isei-h-ael-sto-alkazerπου δόθηκε έως τώρα ως ενοίκιο στον κ. Πηλαδάκη ήταν υπερβολικό και γι’ αυτό η ομάδα επιστρέφει στη φυσική της έδρα. Στο Αλκαζάρ, που είναι συναισθηματικά δεμένοι οι φίλοι της ΑΕΛ, γήπεδο στο οποίο η ομάδα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδος και παράλληλα το έκανε τραγούδι ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος.


Οι εργασίες ολοκληρώνονται και υπολογίζεται πως μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο προς χρήση, ενώ υπάρχει η σκέψη να κυκλοφορήσουν 2.000 εισιτήρια διαρκείας, όπως κάτι παρόμοιο επιχειρεί και ο Άρης Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΑΚ κ. Κουρδή για τις ενέργειές του, όπως επίσης και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής τους, κ. Δρυστέλλα, κ. Ζήλο.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό για το ενδιαφέρον που έδειξε αλλά και τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, που έκανε πράξη ό,τι υποσχέθηκε κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα.

Αντίθετα, ανέφερε πως ο δήμαρχος Καλογιάννης δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που του έγινε από την ΠΑΕ και ευχήθηκε να είναι παρών στα εγκαίνια του Μουσείου, για το οποίο κάλεσε όποιον έχει αρχείο να το προσκομίσει, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει παλιό υλικό με φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο από την ένδοξη ιστορία των «βυσσινί».

Επίσης, έκανε λόγο και για τον πρώην εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, τον κ. Κωσταρόπουλο, ο οποίος του είχε πει πως είναι ακατάλληλο το Αλκαζάρ.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως η ΑΕΛ θα δημιουργήσει Μουσείο στο Αλκαζάρ στην αίθουσα Τύπου και άγαλμα του Χαράλαμπου Μπλιώνα στο σημείο που έχασε τη ζωή του (θα προτιμηθεί Λαρισαίος γλύπτης), ενώ θα γίνουν και τοιχογραφίες των αδικοχαμένων ποδοσφαιριστών Γιώργου Μητσιμπόνα, Δημήτρη Κουκουλίτσιου, Δημήτρη Μουσιάρη και Λευτέρη Μήλος.

ΓΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ: Για τον Καρανίκα είπε πως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής τον παρακάλεσε να γυρίσει στην ΑΕΛ όταν έφυγε από τα Γιάννινα και ανέφερε πως είναι εξοφλημένος μέχρι το τελευταίο ευρώ έως την 31η Ιουλίου 2020 και επειδή έχει αντιληφθεί ότι δεν υπολογίζεται αγωνιστικά από τον κ. Γρηγορίου, αντί να τηρήσει τη συμφωνία με τον κ. Κούγια, εφόσον εξοφλήσει τα δεδουλευμένα του και να αποχωρήσει από τον σύλλογο, αυτός σε μία επίδειξη ακραίας αγνωμοσύνης και μη τηρήσεως του λόγου τιμής που έδωσε στον κ. Κούγια, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι «παντελονάτος», αφού κατατέθηκαν στον λογαριασμό του 26.500 ευρώ στις 18/08/2020, την επόμενη ημέρα που τον ανέμεναν τα στελέχη της ΠΑΕ για τα διαδικαστικά θέματα της λύσης, αυτός κατέθεσε προσφυγή με την πρωτοφανή αιτιολογία ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ έπρεπε να καταθέσει ειδικά σε αυτόν και τα χρήματα που αντιστοιχούν στο 15% των ετησίων αποδοχών του, λόγω της μείωσης όλων των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών κατά 15%, όπως έγινε και σε όλους τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν ή έλυσαν τα συμβόλαιά τους με την ΠΑΕ ΑΕΛ, εξαιτίας της μείωσης των εσόδων της ΠΑΕ λόγω κορονοϊού (τηλεοπτικό συμβόλαιο 22%, χορηγίες 50%, αγώνες χωρίς εισιτήρια, 42.000 ευρώ και πλέον για τεστ κορονοϊού) σε ποσοστό 25%.

ΓΙΑ ΜΟΡΑ: Ο Μόρας έγινε έμβλημα της ΑΕΛ, μόλις ήρθε μετά τον Παναιτωλικό και είναι τεράστια η προσφορά του. Υπήρξε υπόδειγμα στον αδελφό του και στους φίλους του, καθώς δημιούργησε το σωματείο «Save Moras», που είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. Όμως είναι 39 χρονών (σ.σ. του ευχήθηκε να τα χιλιάσει) και επειδή ο Μόρας είναι Μόρας, θα ήταν υπέροχο να φύγει ως αρχηγός της ΑΕΛ. Μάλιστα, είπε πως, αν είναι αλήθεια αυτά που ακούγονται πως πάει στον Απόλλωνα Λάρισας, που όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του, θα χάσει το μεγαλείο ενός ξεχωριστού ανθρώπου που είχε. Εκτός αν το κάνει για λόγους βιοποριστικούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ: Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στην πρώτη ομάδα από τον κ. Γρηγορίου και τους συνεργάτες του, ενώ έκανε λόγο και για τα τμήματα υποδομής, απ’ όπου παιδιά προωθήθηκαν και δείχνουν πως έχουν μέλλον, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Κοτσιανούλη, ποδοσφαιριστή που όπως και άλλοι συμπαίκτες του από την Κ-19, συνεχώς βελτιώνονται.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: Για μία ακόμη φορά ο κ. Κούγιας έκανε κάλεσμα στη διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, τονίζοντας πως έχουν πολλά που τους ενώνουν και η οικογένεια της ΑΕΛ τούς χωρά όλους.

Μάλιστα όπως είπε είναι καλοδεχούμενες οι κριτικές, αρκεί να μην είναι υβριστικές και να μην ξεπερνούν τα όρια. Στην περίπτωση αυτή είναι διατεθειμένος να αποσύρει όλες τις αγωγές.

*Ο κ. Κούγιας εξήρε και τη δουλειά που γίνεται από τους ανθρώπους της διοίκησης, αλλά και αυτών που εργάζονται στην ΠΑΕ.


Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Ανδρέας Νικούλης
Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.