Οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης σε Λάρισα και Θεσσαλία

Τοποθετήθηκαν σήμερα και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.

Οι επιλεγέντες προσωρινοί διευθυντές Εκπαίδευσης είναι όλοι τους μέλη ή στελέχη της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών (δασκάλων ή καθηγητών αντίστοιχα) και της ΝΔ.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας τοποθετείται η δασκάλα Αικατερίνη Καραγιώργου, ενώ στην Δευτεροβάθμια η καθηγήτρια Βασιλική Ζιάκα.

Η καθηγήτρια μουσικής και δημοτική σύμβουλος Λαρισαίων Ελένη Ξυνοπούλου, τοποθετήθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων.

Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί.

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούνται για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης.

Στην Θεσσαλία τοποθετούνται οι:

kosmoslarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.