Πετυχημένοι εν μέσω κορονοϊού ο Rupicapra και ο Faethon Τrail

Η ένατη έκδοση του απόλυτου «sky running», ραντεβού όλων των δρομέων, έγινε στον Θεσσαλικό Όλυμπο με δύο αγώνες της διοργάνωσης Rupicapra 20km και Faethon Trail 14km, να προσφέρουν και φέτος πολλές συγκινήσεις στους περίπου 400 αθλητές και

θεατές του αγώνα που ήταν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

O Rupicapra 20km είναι ένας ημιμαραθώνιος, αφιερωμένος στο Αγριόγιδο του Ολύμπου. Ξεκινώντας από τον Κοκκινοπηλό διασχίζει το Ε4 μέχρι περίπου τα 2.300 μ. όπου στη συνέχεια αλλάζει πορεία για να ακολουθήσει τις ατέλειωτες κόψεις του Δυτικού Ολύμπου με εκπληκτική θέα στον Μύτικα και τις άλλες ψηλές κορυφές του Ολύμπου. Το ψηλότερο σημείο είναι η κορυφή Φλάμπουρο (2.455 μ). Στη συνέχεια βυθίζεται απότομα μέχρι το χωριό Κοκκινοπηλός.

Στον αγώνα αυτόν νικητής ήταν ο Κοσμάς Πλακετάς από την Πτολεμαΐδα σημειώνοντας χρόνο 1.57.33 που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Τσιάρας και τρίτος ο Αριστείδης Γκιζλής από τα Τρίκαλα.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Λαρισαία Κρυσταλία Κουτσιμάνη από τη Λάρισα με χρόνο 2.35.05 και ακολούθησαν η Σταυρούλα Κατσαρίμπα και η Κατερίνα Μπέκα.

Ο Faethon Trail (14km, +400m), ο μικρότερος αγώνας της διοργάνωσης στοχεύει στους λιγότερο έμπειρους αθλητές, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα βουνού.

Στην πρώτη θέση ήρθαν τα αδέρφια από την Ελασσόνα Μανώλης Πούρικας (58.28) και Βαλεντίνος (58.27). Τρίτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Πανταζής.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Χαιροπούλου με 1.14.30 και ακολούθησαν η Νατάσα Σπανού και η Εύη Τσιγγάνου.

Μεταξύ άλλων, στους αγώνες παρευρέθηκαν ο αντιπεραφρειάρχης Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας, Ιωάννης Νάνος και Κίμων Τσούρης.
Μετά την ολοκλήρωση των απονομών, ο αντιπεριφεριεάρχης Νίκος Λιούπας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση και κυρίως για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του αγώνα. Είπε χαρακτηριστικά: «Φιλοσοφία ήταν να γίνει ένα μέρος των αγώνων που έχουν σχέση με τον Faethon Olympus Marathon 44km που αποτελεί τον βασικό αγώνα της διοργάνωσης, ώστε να παραμείνει επίκαιρος και παράλληλα να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Σίγουρα έλειψε η διάσχιση των 10 κορυφών που έχει ο αγώνας πάνω από τα 2.000 μ., μεταξύ των οποίων και το «Σκολιό» (υψόμετρο 2.911 μ.), τη δεύτερη υψηλότερη κορυφή της Ελλάδος, αλλά για μας προέχει η υγεία στη μάχη που δίνουν όλες οι χώρες κατά του κορονοϊού ώστε να ξεπεραστεί η πανδημία».


Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.