Αγιασμός…εξ αποστάσεως και με όλα τα μέτρα ασφαλείας, ο αγιασμός στα σχολεία της Ελασσόνας

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία και τα προαύλια γέμισαν ξανά μετά από αρκετούς μήνες με χαρούμενες παιδικές φωνές.

Μάσκες, αντισηπτικά και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ακολουθήθηκαν ευλαβικά στον -πρώτο για την εποχή του Covid 19 εποχή- αγιασμό του 1ου Λυκείου Ελασσόνας που έγινε παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, των Αντιδημάρχων Φρόσως Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Γιάννη Νάνου, καθώς και της αντιπροέδρου του ΟΚΠΑΠ Έλενας Ταζέ.

Το σχολείο φάνηκε καλά προετοιμασμένο και οι νεαροί μαθητές του υπεύθυνοι και ενήμεροι για όλα τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν για την προστασία τους από τον κορωνοϊό, σε μια σχολική χρονιά που λόγω της πανδημίας προκαλεί ανησυχία σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το σχολείο, σαν κτήριο πάντως, δεν φάνηκε ακόμα να είναι έτοιμο, καθώς σε εξέλιξη είναι πολλές εργασίες για την αναβάθμισή του, με αποτέλεσμα οι μαθητές, σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας του, να έχουν μεταφερθεί όλοι στον δεύτερο όροφο του κτηρίου.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ελασσόνας επισκέφθηκε τις αίθουσες και το κλειστό γυμναστήριο και έκανε αυτοψία στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε ανά τμήματα. Αρχικά στο προαύλιο του σχολείου, τελέστηκε ο Αγιασμός ενός τμήματος, και στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π.Βησσαρίων Καραλάσκος, επισκέφθηκε όλες της αίθουσες και έρανε με αγιασμό τους μαθητές!Στην σύντομη ομιλία του ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π.Βησσαρίων απευθυνόμενος στους μαθητές είπε τα εξής: «Σήμερα, στην αρχή του δικού σας κόπου, της δικής σας αγωνίας, του δικού σας αγώνα μέσα στα σχολεία, είναι ευκαιρία να θυμάστε ότι ο Χριστός πρώτος κατάφερε και μας έδειξε τον ωραίο δρόμο του αγώνα και της καλής αγωγής. Η χρονιά θα είναι δύσκολη και το ξέρετε λόγω των περιστάσεων της πανδημίας. Ο Απόστολος Πάυλος είπε, να είναι η σοφία σας ειρηνική, να είναι η μάθηση ειρηνική. Θα χρειαστεί πολύ ψυχραιμία για να εφαρμόσετε όλα αυτά τα μέτρα για την προστασία σας. Θα χρειαστεί πολύ ψυχραιμία για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα τα οποία θα ανακύπτουν. Θα χρειαστεί πολύ συνεργασία και ειρήνη ανάμεσά σας για να μπορέσετε να εκπληρώσετε του στόχους αυτής της χρονιάς. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά όλοι το ξέρουμε, όλοι είμαστε κοντά σας σε αυτή την αγωνία, όλοι μοιραζόμαστε τον αγώνα σας αλλά θα σας συντροφεύει η προσευχή μας και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας ο οποίος σας εύχεται να είναι πραγματικά μια χρονιά παρόλες τις δυσκολίες , χαρούμενη, δημιουργική, ουσιαστική για να μπορέσετέ έτσι να εκπληρώσετε όλα όσα αγαπάτε, όλα όσα σας αξίζουν και όλα εκείνα τα οποία θα σας προάγουν , θα γίνουν μία βάση στέρεη να πατήσετε και να διεκδικήσετε το μέλλον σας».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ.Νίκος Γάτσας: «Θέλω να ευχηθώ αρχικά καλή σχολική χρονιά στους μαθητές μας και να ευχηθώ στους καθηγητές να έχουν τη δύναμη για να ανταπεξέλθουνε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και να προσφέρουν αυτά που πάντα προσφέρουν με πολύ αγάπη και πολύ θέληση στον κόμσο της μαθητικής κοινότητας. Απευθυνόμενος στους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου θέλω να πω ότι ο Δήμος Ελασσόνας είναι δίπλα στις σχολικές κοινότητες του Δήμου μας, είναι δίπλα στους μαθητές όλου του Δήμου και είναι δίπλα τους για να τους προσφέρει την συντήρηση των σχολείων, να προσφέρει στην καθαριότητα καθώς και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Θέλουμε να έχετε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι ασφαλές, ευχάριστο, για να μπορείτε να αφοσιωθείτε στο διάβασμα σας για να έχετε επιτυχία και στις εξετάσεις αλλά να έχετε επιτυχία και στη ζωή σας. Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά της Τρίτης Λυκείου να έχουν επιτυχία στις εξετάσεις και σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο, και στους καθηγητές και τους γονείς καλή δύναμη».

Στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου κ.Πέτρος Δημοβέλης είπε τα εξής: «Είναι χρονιά δύσκολη όπως καταλαβαίνετε, το ευτύχημα είναι ότι είμαστε όλοι μαζί. Δεν είστε μόνοι σας, έχετε και εμάς, το σύλλογο διδασκόντων, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά έχουμε και το δήμο δίπλα μας αρωγούς και την εκκλησία, οπότε σίγουρα οτιδήποτε χρειαστούμε θα το καταφέρουμε. Το σχολείο έχει σαν αρμοδιότητα να σας προσφέρει παιδεία. Παιδεία δεν είναι μόνο γνώσεις. Είναι και στάση ζωής. Οπότε ελπίζουμε τελειώνοντας η φετινή χρονιά να σας δούμε καλυτέρους από αυτούς που φύγανε τις άλλες χρονιές. Να σας δούμε ανθρώπους καλούς στην κοινωνία, χρήσιμους και να σέβεστε τον κόπο του άλλου. Οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε θέμα μικρό η μεγάλο, αρκεί να το μάθουμε γρήγορα. Να ευχηθώ καλή χρονιά, καλή δύναμη και στα παιδιά της τρίτης λυκείου καλές και μεγάλες επιτυχίες».

Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Στέλιος Καραμούλας είπε τα εξής: «Θέλω να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά με υγεία πρώτα απ όλα, με μία υγεία που θα πρέπει σε αυτή τη συγκυρία που οι συναρμόδιοι φορείς να φροντίσουν το κόστος να μην μετακυλύετε στις οικογένειες των μαθητών, δηλαδή τα σχολεία να είναι εφοδιασμένα με κρατική δαπάνη με όλα τα απαραίτητα υλικά για την ατομική προστασία. Να ξέρετε ότι θα είμαστε στο πλάι σας με ξεκάθαρα αγωνιστική διάθεση με σκοπό να διεκδικήσουμε συνθήκες τέτοιες που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της δημόσιας υγείας στο χώρο του σχολείου αλλά και την ομαλή λειτουργία του σχολείου κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και υγεία σε όλους».Δείτε φωτογραφίες απο τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο ΕλασσόναςΑνδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.