Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για τον δρόμο Λάρισας – Ελασσόνας

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας επισημαίνοντας τα εξής:

«Ο δρόμος Λάρισας-Ελασσόνας, είναι ένας δρόμος με αρκετή κίνηση καθημερινά. Στο τμήμα από τον Τύρναβο έως και την Ελασσόνα, παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα και συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Μόνο φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν δυο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, στο τμήμα από Τύρναβο μέχρι την Τσαριτσάνη.

Η έλλειψη διαχωριστικού σ’ αυτό το τμήμα είναι μια σημαντική αιτία, αφού οι κλίσεις του ορεινού αυτού τμήματος του δρόμου, εύκολα μπορούν να φέρουν τα αυτοκίνητα στο άλλο ρεύμα της κυκλοφορίας, είτε από ολισθηρότητα του δρόμου, είτε από άλλο λόγο.

Η τοποθέτηση επομένως διαχωριστικού στο τμήμα του δρόμου από τον Τύρναβο έως την Τσαριτσάνη, σε συνδυασμό με την συντήρηση του οδοστρώματος, θα μπορούσε να συμβάλει στην μείωση τροχαίων ατυχημάτων.

Ερωτώ τον κ. Περιφερειάρχη, αν προτίθεται να προχωρήσει η περιφερειακή αρχή σ’ αυτήν την αναγκαία παρέμβαση στο συγκεκριμένο δρόμο;».
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.