Η Ελασσόνα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου

 Η πόλη της Ελασσόνας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιερό ναό, που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο της 361 ΠΑΠ / 3ος ΛΠ (στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Κοζάνης).

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα του Σαββάτου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας χοροστατούντος του στρατιωτικού ιερέα π. Θεολόγου.

Σήμερα Κυριακή, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα. ενώ συλλειτούργησαν ο  Αρχιμανδρίτης π.Νεόφυτος Παπαδημητρίου από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π.Ιάκοβος.

Τέλος, παρατέθηκε μικρή δεξίωση, όπου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Γιάννης Νάνος, ο διοικητής της ΜΕΡΥΠ, Υποστράτηγος Ιωάννης Κολυβάς, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ, Αντισυνταγματάρχης Χρήστος Χατζής, ο διοικητής 3ου Λόχου Πυρομαχικών Ελασσόνας της 361 ΠΑΠ, Λοχαγός (ΥΠ) Ιωάννης Τύμπας, ο Υποδιοικητής της ΠΥ Ελασσόνας, Επιπυραγός Ιωάννης Πάσχος, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες της 361 ΠΑΠ, μέλη των οικογενειών τους και αρκετοί επισκέπτες.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.