Συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου με τον πρώην υπουργό Παύλο Γερουλάνο

Το μεσημέρι της Παρασκευής επισκέφθηκε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο άξονες:

Στο ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού στην ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας τον καιρό της πανδημίας στις ενεργειακές κοινότητες και μάλιστα στο πώς έχει προχωρήσει στο θέμα αυτό το Επιμελητήριο Λάρισας.

Οσον αφορά στον πρώτο άξονα τονίστηκε ότι είναι αδήριτη ανάγκη η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, που προϋποθέτει και αλλαγή του διοικητικού μοντέλου της χώρας μας. Παράλληλα , οι παριστάμενοι αντάλλαξαν απόψεις για το πώς πρέπει να διοχετευθούν τα κονδύλια από την Ε.Ε. (30-70 δις) στην αγορά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννακόπουλος ενημέρωσε τον πρώην υπουργό για τα βήματα που έχει κάνει ο Φορέαςμας στο θέμα των ενεργειακών κοινοτήτων . «Μέλημά μας είναι – τόνισε ο Πρόεδρος κ. Γιαννακόπουλος- να συμβάλουμε στη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων και το ενεργειακό κόστος είναι από τα μεγαλύτερα κόστη που αντιμετωπίζουν οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις (φούρνοι, βιομηχανικά ψυγεία κλπ)».
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.