Γιορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης των Αραδοσιβίων

 


Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ,ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΗΣ 5ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ,ΟΠΟΥ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΠΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟ 1912,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ,ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 6ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΣΙΑΡΑ,ΔΗΛ. ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ.

   Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΦΟΡΑ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΩΝ,ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ TOY ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ.

    Η ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1912,ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΤΣΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Κ. ΣΤΑΘΗ ΧΑΙΡΕΤΙΔΗ,ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΕΓΙΝΕ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟΝ «ΑΠΟΝΤΑ» ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΩΣΤΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟΣΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟ 2017, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ.

 ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Κ.ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ,ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ»,ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΚΗΣΗΣ.

 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΝΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ,ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΗΛΙΑ,ΤΟΝ Κ. ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Κ. ΣΕΡΣΕΜΗ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΝΙΚΗ,ΕΝΩ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Κ. ΓΑΛΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.

 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ  ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ,ΕΝΩ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΛΟΥΚΟΥΜΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΝΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.