Η Ελασσόνα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου

 Με θρησκευτική λαμπρότητα και θεία κατάνυξη και με μεγάλη συμμετοχή πιστών γιορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ελασσόνας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις – Ιερές Ακολουθίες ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ιερό ναό και κορυφώθηκαν σήμερα Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου, όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ.Χαρίτων και συλλειτούργησαν μαζί του, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π.Βησσαρίων Καραλάσκος, οι πρωτοπρεσβύτεροι π.Χρήστος Γεροφάκας και π.Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π.Ιάκωβος.

Δεκάδες πιστοί, προσήλθαν με κατάνυξη για να προσκυνήσουν με ευλάβεια την ανθοστόλιστη Εικόνα του Αγίου και παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον ιερό ναό.

Στις εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ελασσόνας παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Δραγατσίκης και Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ.Νίκος Ευαγγέλου και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

Ανδρέας Νικούλης

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.