Λιτός ο εορτασμός του Έπους του 40 στην Ελασσόνα

 Λιτός και χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων, λόγω των έκτακτων επιδημιολογικών συνθήκων,, ήταν φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ελασσόνα.

Επίκαιρα μηνύματα για ομοψυχία, εθνική ενότητα, πίστη στον Θεό και παραδειγματισμό για τις θυσίες των προγόνων για την πολύτιμη Ελευθερία απηύθυνε ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων στο ολιγάριθμο εκκλησίασμα, «καταθέτοντας» χαρακτηριστικά:
«Οι Έλληνες δεν ανέχονται τον ζυγό του κατακτητή, δεν ανέχονται τη σκλαβιά. Οι πρόγονοί μας έκαναν το χρέος τους, θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν και μας χάρισαν την πολυπόθητη ελευθερία.
Σήμερα δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, όμως πολύ περισσότερο σήμερα πρέπει να δούμε τα νέα μας τα παιδιά.
Οι νέοι μας αντιμετωπίζουν έναν μυστικό, έναν υπόγειο πόλεμο. Είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν την ελευθερία των παιδιών μας...».

Δεν πέρασε απαρατήρητη η συμβολική ολιγομελής μαθητική παρουσία της Σημαίας του Γυμνασίου Ελασσόνας στην εκκλησία.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε η τέλεση  της επίσημης δοξολογίας Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα και παραβρέθηκαν, ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, η αντιδήμαρχος κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Θανάσης Ζιώγας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, κ.Πέτρος Μουταφίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και λίγος κόσμος.

Ανδρέας Νικούλης
φώτο: Δημήτρης Γραβάνης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.