«Μουδιασμένη» η Ελασσόνα με «ουρές» της υπομονής (φωτο)

Τον «κόκκινο συναγερμό» του νομού Λάρισας «βιώνει» από χθες το πρωί και η επαρχία Ελασσόνας, στο τοπικό «lockdown», αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτό του περασμένου Μαρτίου.

Ξεχώριζε τη χθεσινή μέρα η υποχρεωτική «καραντίνα», όπου μπήκαν τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης.

Κόσμος κυκλογορούσε στους δρόμους, αρκετή κίνηση τροχοφόρων, βιαστική κίνηση στους δρόμους αλλά και ιδιαίτερα μεγάλες «ουρές» στα τραπεζικά καταστήματα, και σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών για εξόφληση λογαριασμών, «ουρές» που ήθελαν «απόθεμα» υπομονής και καρτερικότητας από τον κόσμο.

Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα της πόλης, πάντα σε συνδυασμό και με την τρέχουσα περίεργη κατάσταση.

Καλή η κίνηση και στα «delivery» της περιοχής.

«Μουδιασμένη» η εικόνα της «πιάτσας», που βέβαια δεν θύμιζε σε τίποτα την καθημερινότητα της Ελασσόνας.

Το υποχρεωτικό «λουκέτο» (..,δεύτερο για το 2020) στα καφέ, στις ταβέρνες και γενικότερα στην εστίαση επανάφερε τον εύλογο προβληματισμό κι την ανησυχία των επαγγελματιών για το «τι μέλλει γενέσθαι» με την πορεία των επιχειρήσεων τους, αφού οι οικονομικές υποχρεώσεις τους «τρέχουν».

Έκδηλη ήταν η φροντίδα από όλους για ατομικά μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού, με την «πολυκουβεντιασμένη» μάσκα, να αποτελεί πια το «αξεσουάρ» της καθημερινότητας.

Μηδαμινή η παρουσία ηλικιωμένων στους δρόμους και στο κέντρο παρά την ηλιόλουστη μέρα.

Και όλα αυτά, με τον νου στις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα τους ενός μηνός, στην προσπάθεια αναχαίτισης της ανησυχητικής επιδημιολογικής εικόνας.

Του Γιάννη Μουκίδη 
Φώτο: Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.