Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ελευθερίας και Δόξας στην ιστορική Μελούνα

 


Με μια λιτή τελετή, όπως το επιβάλλουν οι συνθήκες, αλλά με την δέουσα επισημότητα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα (στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι και στην Τσαριτσάνη, στην ιστορική τοποθεσία «Μελούνα») και κορυφώνονται αύριο, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 108ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό (6η Οκτωβρίου 1912).

 Αρχές και λιγοστός κόσμος βρέθηκαν στην ιστορική τοποθεσία «Μελούνα», λίγο έξω από την Τσαριτσάνη (από όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας του Ελληνικού Στρατού το 1912), στον χώρο του εκεί Μνημείου, επί της νέας εθνικής οδού Ελασσόνας – Λάρισας, ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν τα παλιά σύνορα της χώρας, και από όπου ξεκίνησε η νικηφόρα προέλαση του Ελληνικού Στρατού, στο χαρακτηριστικό ύψωμα της Μελούνας.

 Αρχικά, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους φορείς και τις αρχές.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί οι παριστάμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στις εκδηλώσεις της «Μελούνας» παρευρέθηκαν: Ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Λιούπας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Δημήτρης Καρανίκας, Διονύσης Κουρομπίνας, Γιώργος Κατσιούρας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Αστ. Μαντζιώκας, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας Ζήσης Μπρούζας, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ, Αντισυνταγματάρχης Χρήστος Χατζής, ο διοικητής 3ου Λόχου Πυρομαχικών Ελασσόνας της 361 ΠΑΠ, Λοχαγός (ΥΠ) Ιωάννης Τύμπας, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Δημήτρης Τζιβής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ Ιπποκρ. Τζιουμακλής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλ. Μητσιμπόνας, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, η πολιτευτής Άννα – Μαρία Κουτσοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ελασσόνας Αχιλλέας Ζανιάς, εκπρόσωποι Συλλόγων της Τσαριτσάνης και λιγοστός κόσμος.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.