Γιάννης Ζαρλαδανης : Ο αγώνας των κατοίκων του Μεσοχωρίου και του Αμουριου θα είναι μέχρι να υπάρξει δικαίωση

 Απάντηση στον δήμαρχο Ελασσόνας για το θέμα της παραχώρησης έκτασης της κοινότητας Μεσοχωρίου δίνει ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Ζουρλαδάνης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αυτή λοιπόν είναι μια παλιά φωτογραφία μέσο δορυφόρου και σας το κάνω γνωστό για να έχετε άποψη κ γνώση  για αυτό που επικρατεί σήμερα στον υπάρχοντα χώρο κ σεις βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το θέμα της ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 11-11-2020 για  εκμίσθωση 25 ακόμη  στρεμμάτων της Κοινότητας Μεσοχωρίου απ' τον Δήμο Ελασσόνας προς τον επειχηρηματια της ΒΑΚΡΕΛ δια περιφοράς παρακαλώ λόγου Κορωναιου.

Μας βόλεψε μια χαρά!

Η προσειμειωμενη στρεματικη έκταση  με το κίτρινο χρώμα αγαπητοί μου είναι όπως βλέπετε 11 ολόκληρα στρέμματα και στην σημερινή τους μορφή είναι σταυλικες εγκαταστάσεις τις εν λόγου επειχηρησης κάτι που κακώς δημιούργησε ο σημερινός ιδιοκτήτης αφού πρωταρχικός του υποτίθεται στόχος ήταν το Βιοαέριο.

Η παρούσα φωτογραφία δείχνει την αρχική μορφή της ΒΑΚΡΕΛ με τον πρώην ιδιοκτήτη κ Βλαχοστεργιο  να έχει δημιουργήσει τον έναν στάβλο που φενεται

Σήμερα οι σταυλικες εγκαταστάσεις τις ΒΑΚΡΕΛ ξεπερνάνε τα 10 στρέμματα οπως φένεται  ο προσημειωμενος χωρος στην φωτογραφία..   αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ζητάει κι άλλη στρεματικη έκταση ο ιδιοκτήτης για να δημιουργήσει βιοαέριο ενώ μάλιστα θα μπορούσε να το πράξει στον υπάρχοντα χώρο.

Όταν επί Κοινοτητων  ο τελευταίος πρόεδρος της Κοινότητας πριν τους καποδιστριακούς Δημους  πούλησε 30 στρέμματα κ το κανε με την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για να γίνει σύγχρονο βιομηχανικο σφαγείο γιατί υπηρξαν υποσχέσεις κ συμφωνίες  για το Μεσοχωρι κ τους κατοίκους του  που δυστυχώς δεν έγιναν ποτέ πράξη,  υπήρξε δέσμευση ούτε τετραγωνικό μέτρο, παραπάνω σεβόμενοι κ τον κλάδο της κτηνοτροφίας όπως κ την επιθυμία των κατοίκων του χωριού.

Προβλεποταν αγαπητοί μου μέσα στην τότε μελέτη του σφαγείου να γίνουν όλα όσα  ζητάει ο σημερινός ιδιοκτήτης

Αλλά δυστυχώς στον βωμό του κέρδους οι επειχηρηματιες πρώην κ νυν ήθελαν   να τα έχουνε όλα δικά τους κ  το καρπούζι κ το μαχαίρι  κ επιχειρηματιες!!! 

κ μεγαλοκτηνοτροφοι?

Αυτός λοιπόν ο χώρος που δεσμεύτηκε για σταυλικες εγκαταστάσεις θα μπορούσε να δώσει λύσεις όπως το βιοαέριο η ότι άλλο ήθελε ο σημερινός ιδιοκτήτης.

Αναφερθηκε ο κύριος Δήμαρχος  πως όλο αυτό γίνεται  για περιβαλλοντικούς λόγους 

Μα είναι δυνατόν;

Βιομηχανικό σφαγείο είναι:

Μα έχει βιολογικό καθαρισμό αγαπητέ μου Δήμαρχε που σημαίνει πως αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει δεν τειθετε θέμα περιβάλλοντος

Οπότε ασ είμαστε λοιπόν περισσότερο πειστικοί με κάποια άλλη δικαιολογία.

Και να ρωτήσω εγώ σε σας κύριε Δήμαρχε αφού τόσο πολύ κοπτωταν για το βιοαέριο ο εν λόγο επειχηρηματιας  γιατί μέχρι κ πριν λίγους μήνες έφτιαχνε σταυλικες εγκαταστάσεις κ δεν αξιοποιούσε τον υπάρχοντα χώρο για το βιοαέριο;

Λυπάμαι για κάποιους που δεν θα σύμπραξω σ ένα έγκλημα κατά των συγχωριανων μου, σεβόμενος την ψήφο τους όπως κ την επιθυμία αυτών  αλλά πάνω απ' όλα τα συμφέροντα του Χωριού μας. 

Εκτός αυτού θέλω να χω την συνείδηση καθαρή κ  να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια χωρίς να έχω τύψεις.

Ο αγώνας  όλων μας της Κοινότητας Μεσοχωρίου κ της επιτροπής αγώνα αλλα κ των κατοίκων του Μεσοχωρίου κ της Κοινότητας Αμουριου θα είναι μέχρι να υπάρξει  δικαίωση.

 Δεν θα σύμπραξω σ αυτό  το έγκλημα που πάει να γίνει κ δεν θα είμαι  ένας από αυτούς που θα σκοτωσουν τον   ταλαίπωρο κ πονεμένο κλάδο της κτηνοτροφίας στο χωριό μου αλλά κ σ ολη την περιοχή.

Την αφήνω αυτη την ευκαιρία σε κάποιους πολύ προοδευτικά σκεπτόμενους που ζουν σε μια άλλη διάσταση χωρίς να βλέπουν το δάσος αλλά αρέσκονται στο  να βλέπουν μόνο το δέντρο.

Το συντομότερο δεσμεύομαι να σας δείξω την σημερινή εικόνα της ΒΑΚΡΕΛ καλύπτοντας με Drone.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.