Γιώργος Μπασδέκης: «Λάβαμε τα θετικά δείγματα περίπου στις 15:30»

 Ο Γιώργος Μπασδέκης, γιατρός της ΑΕΛ, αναφέρθηκε στην πορεία των γεγονότων που οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα των «βυσσινί» με τη Λαμία.

Αναβλήθηκε το ματς του ΠΑΣ Λαμία με την ΑΕΛ στη Λάρισα,  καθώς λίγο πριν τη σέντρα εντοπίστηκαν 3 νέα θετικά δείγματα κορονοϊού, μετά το χθεσινό (7/11), μεταξύ των παικτών της. Ο γιατρός των «βυσσινί» Γιώργος Μπασδέκης μίλησε στη NOVA για ότι συνέβη.

«Προέχει η δημόσια υγεία και η υγεία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Την Παρασκευή όπως γνωρίζεται πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος έλεγχος στον οποίο βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα στην ομάδα μας. Ο παίκτης απομονώθηκε και σήμερα ήμασταν έτοιμοι για την αναμέτρηση. Χθες βράδυ ωστόσο ένας ποδοσφαιριστής που βρισκόταν στην αποστολή παρουσίασε πυρετό, ενημερωθήκαμε άμεσα και τον απομονώσαμε από τον συναθλητή του με τον οποίο βρισκόντουσαν μαζί στο δωμάτιο. Ο πυρετός συνεχίστηκε και το πρωί και έπρεπε να διαχειριστούμε την κατάσταση.

Ευτυχώς υπάρχουν πιστοποιημένα μικροβιολογικά εργαστήρια στην Λάρισα με τα οποία συνεργαζόμαστε και ακόμη Κυριακή αν χρειαστεί κάτι μας το κάνουν. Μιλήσαμε μαζί, πράγματι στις 12 πήρε τα δείγματα από τον ποδοσφαιριστή που παρουσίασε πυρετό, τον συναθλητή του και από τους τρεις φυσικοθεραπευτές με τους οποίους ήρθαν σε επαφή με τα αποτελέσματα να έρχονται σε εμάς περίπου στις 15:30 με την έλευση των αποστολών των δύο ομάδων. Από αυτά τα 5 δείγματα τα δύο των αθλητών ήταν θετικά και τέθηκαν εκτός αποστολής και ενημερώσαμε ως οφείλαμε και την διοργανώτρια αρχή και την αντίπαλη ομάδα γιατί προέχει όπως είπαμε η υγεία των αθλητών».

Πηγή: starsports.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.