Μπαίνει το νερό στ' αυλάκι...Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μεταφορά νερού στο Δρυμό Ελασσόνας

 Ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων του Δρυμού Ελασσόνας βαίνει προς τη λύση του καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού υδροδότησης του χωριού, από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Ελασσόνας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 245.000 ευρώ που περιλαμβάνει την κατασκευή νέας δεξαμενής, αγωγού μεταφοράς νερού και  υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του 2020, το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα του Δρυμού Ελασσόνας.

Ακολούθησε τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, η επίσκεψη στο Δρυμό του Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσσαλίας Στέλιου Δημότσιου,  και του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, οι οποίοι ενημέρωσαν τους κατοίκους του χωριού για την προγραμματική σύμβαση κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης και στις αρχές Απριλίου υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο που δίνει λύση στην ύδρευση του οικισμού του Δρυμού Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το νερό είναι πηγή ζωής, παραγωγής και δημιουργίας και όλοι έχουν δικαίωμα στο επαρκές, καθαρό, ποιοτικό πόσιμο νερό. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, διασφαλίζουμε τη δημόσια υγεία και λύνουμε προβλήματα γιατί και οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν δικαίωμα στη ζωή » προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Το έργο

Με την ολοκλήρωση του έργου το νερό πρόκειται να είναι επαρκές σε ποσότητα και κατάλληλο για ύδρευση. Το έργο είναι προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή νέου υπόγειου αγωγού μεταφοράς νερού ύδρευσης μήκους 5.500 μέτρων, τοποθέτηση νέων αντλητικών συγκροτημάτων με τους απαραίτητους αυτοματισμούς τους καθώς και νέα δεξαμενή με σύστημα τηλεχειρισμού. Το έργο επισκεφτήκαν και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και ο εντεταλμένος σύμβουλος Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιος Δημότσιος.Ανδρέας Νικούλης

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.