Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα 21:00-5:00

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως από την Παρασκευή θα ισχύσουν νέα αυστηρότερα μέτρα στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα τόνισε πως από την ερχόμενη Παρασκευή ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 05.00 σε όλη τη χώρα.

Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και μετακίνησης του κατοικιδίου. Επίσης, απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα, ενώ αυστηροποιείται η τηλεργασία. 

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των ελέγχων.

Ετσι, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα. Στο διάστημα αυτό επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασία, υγεία και μικρή βόλτα κατοικιδίου. Το μικρή βόλτα κατοικιδίου αφορά σε περιοχή πολύ κοντά στο σπίτι. Οσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, ενώ όσον αφορά στα θέματα υγείας επιτρέπεται η έξοδος μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις. 

- Τηλεργασία: Κάθε Οργανισμός υποχρεούται να λειτουργεί με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και να διαθέτει έκθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο Ν Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εντείνονται πλέον οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί αν τηρείται το μέτρο, ενώ έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να περιορίσουν τους καλεσμένους στα τηλεοπτικά στούντιο.

- Αθληση: Το «μετακίνηση 6», όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αφορά άθληση σε αθλητικά σωματεία, αλλά σε ατομική άσκηση και μέχρι 3 άτομα με αποστάσεις και σε μικρή απόσταση από το σπίτι.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως για όλα τα παραπάνω ισχύει κανονικά η χρήση του SMS 13033. Ολα αυτά την στιγμή που είναι σε εξέλιξη μία πάρα πολύ μεγάλη μάχη για να αντέξει το σύστημα υγείας το δεύτερο σφοδρό κύμα του κορονοϊού είναι σε εξέλιξη και οι ΜΕΘ πιέζονται πάρα πολύ. Εδώ και πολλές εβδομάδες οι εισαγωγές σε σχέση με τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερες και έτσι επιβαρύνονται και οι κλίνες ΜΕΘ αλλά και γενικότερα οι κλίνες των νοσοκομείων.

Όσον αφορά την ατομική άθληση ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Αυτή δεν αφορά στην άθληση - προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων. Αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση η άθληση να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των πολιτών». Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του lockdown. 


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.