Ο κορονοϊός χτυπάει το Λιβάδι Ελασσόνας - Την Τετάρτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια Rapid Tests

 Ο κορονοϊός χτυπάει και το όμορφο χωριό Λιβάδι της Ελασσόνας, χτισμένο στα 1200 μέτρα ύψος και με 2000 μόνιμους κατοίκους, οι περισσότεροι ωστόσο ηλικιωμένοι.

Εδώ και μέρες το χωριό έχει γεμίσει από κρούσματα κορονοϊού και σε απεγνωσμένες εκκλήσεις των κατοίκων με τον ΕΟΔΥ Λάρισας να έρθουν για τεστ, πήραν την απάντηση ότι δεν έχουν προσωπικό.

Στο νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται ήδη 7 συγχωριανοί, ενώ το ασθενοφόρο δεν σταματάει κάθε μέρα έρχεται στο χωριό.

Οι τοπικές αρχές αναγνωρίζουν ότι η περιοχή έχει μεγάλο ιικό φορτίο γι αυτό από το Λιβάδι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εξυπηρέτησης κατ’ οίκον στο Δήμο Ελασσόνας από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας με εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως έγινε γνωστό από χθες κλιμάκιο του Οργανισμού βρίσκεται στο Λιβάδι για παροχή βοήθειας σε πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας, την ερχόμενη Τετάρτη (25/11) θα βρεθεί στο Λιβάδι  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τις 10:00 έως τις 14:00.

 Οι πολίτες θα μπορούν να εξετασθούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και εφόσον είναι θετικοί να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις.

 Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται οι πολίτες, που δεν χρειάζεται να μετακινηθούν στο πλησιέστερο Κ.Υ., ενώ παράλληλα διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού που δεν θα απασχολείται πλέον με τη λήψη δειγμάτων.

 Ανδρέας Νικούλης 

Με πληροφορίες από documentonews.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.