Αρχηγός ΓΕΕΘΑ : Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος, θα το πληρώσει ακριβά

 Ξεχωριστή σημασία αποκτάει ο φετινός εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου.

Κι αυτό διότι το 2020 οι Ένοπλες Δυνάμεις σήκωσαν και εξακολουθούν να σηκώνουν τεράστιο φορτίο στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η δυναμική απάντηση που έδωσαν στον Έβρο στην απειλή της εισβολής χιλιάδων μεταναστών αλλά και η ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα που δείχνουν στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα από το καλοκαίρι και μετά. Ταυτόχρονα μεγάλη είναι η προσφορά τους στην κοινωνία στη μάχη κατά του κοροναϊού αλλά και στη ανακούφιση πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Στην ημερήσια διαταγή του που απευθύνεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες πως δεν θα πρέπει να φοβούνται τις απειλές του οποιουδήποτε επιβουλέα.

Όποιος απειλεί, αν κάνει το μοιραίο λάθος, σημειώνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έχουμε τη δύναμη να τον ξαφνιάσουμε δυσάρεστα, έχουμε την ικανότητα να τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά.

Έχουμε την ισχύ και τη θέληση να τον κάνουμε να νιώσει αμέσως στο πετσί του το τεράστιο σφάλμα του. Και προσθέτει πως η ψυχή του Έλληνα μαχητή και η τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας είναι σε θέση να φέρουν, την ώρα που θα χρειαστεί, το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την παρατεταμένη ελληνοτουρκική κρίση ο κ. Φλώρος τονίζει στο μήνυμά του, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα ήταν και παραμένουν πολλές. Διαμηνύει όμως πως αυτές οι προκλήσεις δεν μας πτοούν διότι είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα.

Αναφορά κάνει δε ο Αρχηγός και στην ενίσχυση του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας ότι η μεγάλη σε διάρκεια κρίση με την Τουρκία έγινε αφορμή για να υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.