Δήμος Ελασσόνας: Προετοιμασία για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

 Σύσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας με τη συμμετοχή του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Ζιώγα, της αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Φρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα και των ειδικών συμβούλων – συνεργατών κ.κ. Ευ. Ράπτου, Ευ. Τσακνάκη και Θ. Λιόλιου.

Ο κ. Γάτσας, αφού τόνισε την σπουδαιότητα του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να συντονίσουν τις συναντήσεις και τις συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους πολίτες και εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για τον εορτασμό.

Ο κ. Ζιώγας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα δράσεων οφείλει να περιλαμβάνει το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων, προκειμένου να συμμετάσχουν στον εορτασμό όλοι οι πολίτες του δήμου, σημειώνοντας ότι ορισμένες δράσεις μπορούν να παρουσιαστούν διαδοχικά στις έδρες των πρώην δήμων.

Η κ. Καρκαβανίδου δήλωσε ότι η αντιδημαρχία πολιτισμού θα αναλάβει το συντονισμό των πολιτιστικών φορέων ανά δημοτική ενότητα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες και το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο της επετείου.

Οι άμισθοι ειδικοί σύμβουλοι – συνεργάτες του δημάρχου τοποθετήθηκαν ως προς τα οργανωτικά θέματα και κατέθεσαν έναν προσχέδιο δράσεων, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με προτεινόμενες δράσεις από συλλόγους, φορείς και πολίτες.

Δεδομένων των ειδικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, το πρόγραμμα δράσεων θα συζητηθεί αναλυτικά με τους φορείς και πολίτες σε ειδικές τηλεδιασκέψεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα και στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.