Ζαρλαδάνης-Τσιώρης: Εάν η δημοτική αρχή Γάτσα-Καρανίκα ψηφίσει παραχώρηση στη ΒΑΚΡΕΛ, παραιτούμαστε όλοι

Έκτακτη σύσκεψη, συνεδρίαση και συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τα δύο τοπικά συμβούλια Μεσοχωρίου και Αμουρίου, από τα γραφεία του συνδυασμού "Αλλάζουμε" του πρώην δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου.

 Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των δύο προαναφερόμενων κοινοτήτων Γιάννης Ζαρλαδάνης και Ανδρέας Τσιώρης, το κλίμα ήταν τεταμένο και οι δύο πρόεδροι δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους προς τα ΜΜΕ που ενημερώθηκαν από το site του Δήμου Ελασσόνας και όχι εγγράφως από την δημοτική αρχή Γάτσα-Καρανίκα για το ότι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διά περιφοράς, λόγω Covid-19, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας με ένα από τα θέματα να είναι το ζήτημα παραχώρησης στρεμμάτων στον ιδιώτη κ. Κασίδη, που όπως τόνισαν οι δύο τοπικές κοινωνίες ομόφωνα και μετά από γενικές συνελεύσεις είναι αντίθετες στο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στην τοποθεσία της ΒΑΚΡΕΛ και χωρίς ενημέρωση, το θέμα θα έφτανε προς ψήφιση. 

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Δημήτρης Σλίκας, τοπικός σύμβουλος Μεσοχωρίου, ο Χαράλαμπος Αργυρόπουλος τοπικός σύμβουλος Μεσοχωρίου και ο Χρήστος Γεωργούλας, τοπικός σύμβουλος Αμουρίου. 

 Ο κ. Ζαρλαδάνης τόνισε στην εισήγησή του πως: "Πριν λίγες ώρες ενημερωθήκαμε από μόνοι μας πως θα υπάρξει το θέμα μας στην ημερήσια διάταξη και αντί να ενημερωθούμε από ίδιο τον Δήμο Ελασσόνας, αφού μας αφορά και είμαστε κάθετα αντίθετοι από το καλοκαίρι που φωνάξαμε στην λαική συνέλευση τον Δήμαρχο Νίκο Γάτσα, βλέπουμε πως δεν μας υπολογίζει κανένας, δεν μας ενημέρωσε κανένας και πάει το θέμα να περάσει στα...κρυφά και να ψηφιστεί. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Είμαστε αντίθετοι, είμαστε μια γροθιά και έχουμε ήδη την δεδομένη στήριξη των συνδυασμών "Αλλάζουμε" του κ. Νίκου Ευαγγέλου και "Λαική Συσπείρωση" του κ. Αβρανά ότι δεν θα ψηφίσουν αυτό το απαράδεκτο αίτημα του εν λόγω ιδιώτη. Αναζητούμε και τον κ. Καρανίκα που είναι στη συμπαράταξη με τον κ. Γάτσα να μας πει αν συμφωνεί ή όχι με κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε αντίθετοι στον οποιοδήποτε επιχειρηματία, σαν τον κ. Κασίδη, είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας, το έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές και δημόσια και στον δήμαρχο κ. Γάτσα αλλά σε αυτό που θέλει να ψηφίσει η δημοτική αρχή, θα μας βρει απέναντι. Απεύχομαι μάλιστα να μην ζήσουμε γεγονότα με την οργή των τοπικών κοινωνιών, που τώρα που εμείς εδώ σας μιλάμε, ανάστατοι από χτες, έχουν σπάσει τα τηλέφωνα και τα δικά μου και του κ. Τσιώρη. 

 Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, είναι μια πονεμένη ιστορία η ΒΑΚΡΕΛ αλλά κανέας καποδιστριακός ή καλλικρατικός Δήμαρχος, ούτε οι δικοί μας στην Ποταμιά, ούτε οι κ.κ. Πασχόπουλος και Ευαγγέλου δεν παραχώρησαν στρεμματικές εκτάσεις σε οποιοδήποτε αίτημα. Δεν δέχθηκαν ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Το εξηγήσαμε στο Μεσοχώρι στον κ. Γάτσα όταν μας επισκέφτηκε με τους συνεργάτες του, το εξηγήσαμε κατ ιδίαν στον κ. Καρανίκα, το εξηγήσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο το καλοκαίρι που συζητήθηκε. Δεν μπορεί να μην υπολογίζουν δύο κοινότητες. 

 Η αίτηση από τη ΒΑΚΡΕΛ έγινε το 2020 και όχι το 2019. Με τον κορωνοιό σταμάτησαν οι συζητήσεις και οι συνεδριάσεις. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας. Δεν θα δημιουργήσουμε όμως πρόβλημα σε αυτούς που ζουν εδώ. Κάτι πρέπει να κάνουμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Μες στα 30 στρέμματα που του έδωσε η κοινότητα Μεσοχωρίου επί προεδρίας Σλίκα, άλλαξε όλα τα δεδομένα η επιχείρηση σε βάθος χρόνου, από την μεταπώληση της και μετά. Στα υπόλοιπα στρέμματα που έχει θα μπορούσε να υλοποιήσει όλα όσα θέλει η επιχείρηση, την ώρα που καταλαμβάνει μόνο τα 3 στρέμματα. Και εκτός αυτού ο ίδιος ο κ. Κασίδης αναίρεσε αυτά που έλεγε ότι ήθελε μόνο 6 στρέμματα. Μετά ζητάει 30 στρέμματα. Ζητάει επιπλέον 20 στρέμματα για πάρκινγκ; Είναι δυνατόν; Να σεβαστούμε την ψήφο των πολιτών που μας τίμησαν και σας τίμησαν. Εγώ θέλω το βράδυ να κοιμάμαι ήσυχος. Είναι πονεμένη ιστορία το χωριό μας. Τι είναι ο Δήμος να ζητούν επιχειρηματίες στρέμματα; Φιλανθρωπικό ίδρυμα; Να νοικιάζει στους επιχειρηματίες ο Δήμος; Να πάνε σε ιδιόκτητο και να πληρώσουν και να κάνουν βιοαερίο αν θέλουν". 

 Ο πρόεδρος του Αμουρίου κ. Τσιώρης επισήμανε: "Εγώ όταν τηλεφώνησα στον Δήμαρχο για το τι πρόκειται να συζητηθεί την Τρίτη μου απάντησε για άλλο θέμα. Δεν γίνεται να μην μας σέβονται". Στη συνέχεια ο κ. Ζαρλαδάνης τόνισε: "Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν θα περάσει αυτό. Απεύχομαι όλα όσα μπορεί να συμβούν από τις αντιδράσεις. Εάν κάτι τέτοιο περάσει από το δημοτικό συμβούλιο της Ελασσόνας, θα παραιτηθούμε και τα δύο τοπικά συμβούλια. Ψηφιστήκαμε από τους πολίτες για να εγγυηθούμε ως θεματοφύλακας την αξιοπρέπεια και την περιουσία των προγόνων μας. Ντρέπομαι που φτάσαμε εδώ. Ήρθαμε σήμερα να ενημερώσουμε τον πρώην δήμαρχο Ελασσόνας με τις εντολές από δύο κοινότητες, από δύο κοινωνίες ενωμένες, να μην συναινέσει κανείς σε αυτήν την απόφαση".

 Στη σύσκεψη παρουσία του πρώην δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου, συμμετείχαν τα ΜΜΕ: Έκδοση της Ελασσόνας, Ελευθερία Λαρίσης, Αναγνώστης Ελασσόνας, Ράδιο Ελασσόνα 88,4 - wwww.elassona884.gr, www.elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.