Ανακοινώνεται παράταση του lockdown, πότε ανοίγουν κομμωτήρια και καταστήματα, ανοίγουν Δευτέρα τα εποχικά

 Την παράταση του lockdown για μία ακόμα εβδομάδα θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε λίγη ώρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, ανακοινώνεται το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά είδη από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι ανοίγουν από την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη τα καθαρά αμιγώς εποχικά είδη, δηλαδή καταστήματα που θα πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη. Πρόκειται μία εξαίρεση στο ήδη υφιστάμενο lockdown καθώς, όπως είχε προϊδεάσει από χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, το υπουργείο αναζητούσε φόρμουλα για να μην χαθεί η σεζόν για τα εν λόγω καταστήματα.

Παράλληλα, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει στις 14 Δεκεμβρίου, με την άρση του lockdown δηλαδή, και τα καταστήματα λιανικής μαζί με τα κομμωτήρια. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες καθώς, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, αυτό θα εξαρτηθεί από την αποκλιμάκωση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και την κατάσταση αποσυμφόρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τέλος, όπως αποκάλυψε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά για αρκετό καιρό ακόμα και μέχρι να έρθει το εμβόλιο στη χώρα μας. Παράλληλα, η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων από το 2021 κάτι που φαίνεται αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάρια.

Εν κατακλείδι, στην κυβέρνηση αποφάσισαν και θα ανακοινώσουν την παράταση του lockdown έως της 14 Δεκεμβρίου ενώ θα ανοίξουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα την προσεχή Δευτέρα. Μένει να διευκρινιστεί εάν για την επίσκεψη στα συγκεκριμένα καταστήματα θα προστεθεί κωδικός στο 13033 ή θα αρκεί ο κωδικός 2.

dikaiologitika.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.