Κοινότητα και Επιτροπή αγώνα Μεσοχωρίου: Απάντηση στην ανακοίνωση του Δημάρχου κ Γατσα

 Μήπως κ Δήμαρχε μπερδεύεστε κ θεωρητε εσείς τον Δήμο Ελασσόνας βιλαέτι σας;

γιατί η συμπεριφορά σας αλλά και τρόπος που χειριστηκατε το θέμα για εκμίσθωση 25 στρεματων σε κοινοτικη έκταση στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Μεσοχωριου σε επειχηρηματια αυτό δείχνει.
Είναι ο τόπος μας αυτός που ζουν οικογένειες και δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κτηνοτροφίας και όχι βιλαέτι μας όπως πολύ προσβλητικά αφήσατε να εννοηθεί.
Εμείς δώσαμε σε επειχηρηματια 30 στρεματα για γίνει το Σφαγείο της ΒΑΚΡΕΛ το κακό είναι πως μετά απ' αυτό ουκ ολίγοις φορές ζητούσαν κ ξαναζητουσαν τους άνοιξε η όρεξη φαίνεται.

Μετά την πώληση αυτών των 30 στρεμμάτων αποφασίστηκε ομόφωνα μέσα από λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων πως δεν θα γίνει καμία παραχώρηση ξανά ούτε μέτρο.
Ότι δώσαμε δώσαμε κύριε Γατσα.

Σ αυτόν τον τόπο μεγάλωσαν οι παππούδες μας οι πατεράδες μας τώρα εμείς κ αύριο τα παιδιά μας είναι αυτός που μοιράστηκε στους παππούδες μας με διανομή το 1927.
Μαζί με την καλλιεργήσιμη έκταση στο Μεσοχωρι με την διανομή του 1927 μοιράστηκε και η ορεινή σε 109 δικαιούχους και με δική τους απόφαση τότε όρισαν πως η ορεινή κ μη καλιεργησιμη έκταση θα μείνει για χρήση βοσκής των ζώων για τους κτηνοτρόφους.
Όσο για τα περι αληθειας και ψεμματων και πως το ψέμα έχει κοντά ποδαρια και θα λάμψει η αλήθεια να μη τα λέτε αυτά γιατί δεν σας ταιριάζει ο ρόλος από θύτης να το παίζετε τάχα θύμα αυτούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε εις βάρος μας με πολύ άνεση σας τους επιστρέφουμε.
Κι όταν ξεσκεπαστεί και λάμψει η αλήθεια να είσαστε σίγουρος πως δεν θα αισθάνεστε το ίδιο όμορφα.
Εσείς είσαστε λοιπόν που εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια συνενοησης κ συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς για το όλο ζήτημα;
Με ποιους τελικά μιλησατε; γιατί με τον πρόεδρο κ τους κοινοτικους συμβούλους στο σύνολό τους δεν μιλησατε ποτέ.

Μόνο μια συνάντηση στο γραφείο σας τον Απριλιο του 2020 εσείς ο αντιδήμαρχος κ Δραγατσικης ο προεδρος της κοινότητας ο κ Ζαρλαδανης και δύο κοινοτικοί σύμβουλοι Σλικας κ Αργυροπουλος ήταν αυτή που παρεστει κ ο επιχειρηματίας με νομικό του σύμβουλο και πολύ ωμά σας ζητούσε 30 στρεματα για σταυλικες εγκαταστάσεις και σας είπε ορθά κοφτά πως για το βιοαέριο δεν χρειάζεται έκταση γιατί θα το κάνει μέσα στον υπάρχοντα χώρο που ήδη κατειχε κ με 6 στρεματα καλυπτόταν.

Εσείς βγάλατε συμπέρασματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα μέσα σε είκοσι λεπτά που κράτησε αυτή η κουβέντα;

Βρεθήκατε κ μια φορά στο Μεσοχωρι σε λαϊκή συνέλευση στην πλατεία του χωριού και όχι όπως λέτε μετά από διαβουλεύσεις το τελευταίο εξάμηνο δυστυχώς δεν δείξατε σ ένα τόσο σοβαρό θέμα την ανάλογη προσοχή και όλο αυτό γιατί είχατε πάρει τις αποφάσεις σας να αποφασίζετε για μας χωρίς εμάς!

Δυστυχώς κ Δήμαρχε μετά από μια τέτοια εικόνα κ ενώ είδατε τον προβληματισμό και την αγωνία του κόσμου εσείς δυστυχώς κάνατε πράξη ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζητούσε η τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς γράψατε στα παλιά των υποδημάτων σας την ομόφωνα αρνητική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και κάνατε πράξη την δική σας επιθυμία η οποία προσβάλει τον Θεσμο και τοπική κοινωνία κ όλα αυτά τα κάνετε τώρα γιατί λειτουργητε εκ του ασφαλούς εκλεγμένος πλέον γιατί κάποιοι έκαναν αγώνα κ μάτωσαν για σας μη ξέροντας πως θα ρθει η στιγμή που με τις πράξεις σας θα τους δείχνατε ένα άλλο πρόσωπο!!

Δυστυχώς μας θέλατε μόνο για την ψήφο μας την κλέψατε την υφ αρπαξατε κρίμα!
Το Μεσοχωρι σας στήριξε κ σας είχε πρώτο στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση πίστεψε σε σας και στους ανθρώπους σας κ σείς ξεπληρωσατε αυτή την στηριξη Μ αυτή σας την πράξη.
Δεν εισασταν εσείς που μιλούσατε για δυνατά Κοινοτικά συμβούλια;

Δεν εισασταν εσείς που λέγατε πως τον πρώτο λόγο στα χωριά κ στις τοπικές κοινωνίες θα τον έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι;

Τη έγινε κ Δήμαρχε τα ξεχάσατε όλα;
Έχετε την στήριξη των Αντιδημάρχων των Δημοτικών συμβούλων και κατοίκων που γνωρίζουν το θέμα καλα μας λέτε...
Μη τα λέτε αυτά κ Δήμαρχε τουλάχιστον για τους κατοίκους φαντάζει κωμικό
Βλέπετε μάλλον το δέντρο και όχι το δάσος.
Εσείς την δική σας στήριξη στα κοινοτικά συμβούλια κ στους προέδρους την έχετε;
Το λεν οι πράξεις σας όπως κ τα λόγια σας όταν αναφέρεστε απαξιωτικά λέγοντας πως φαντάζονται πως έχουν εξουσία κ ο νόμος δεν τους το έχει απονείμει.
Μήπως αυτοί δεν έκαναν αγώνα για σας;
Γιατί δεν τα λέγατε όλα αυτά πριν τις εκλογές;

Μήπως θα πρέπει να αναφερθεί το παράδειγμα με τους προέδρους των κοινοτήτων Αμουριου κ Μεσοχωριου στο συμβούλιο που θελήσατε εκ του πονηρού να περάσετε τα θέματα για τις εκμισθώσεις των κοινοτικών εκτασεων των δύο χωριων οι πρόεδροι σκόπιμα δεν καλέστηκαν να συμμετέχουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου;
Δεν το γνωρίζατε αυτό κύριε Δήμαρχε πως οι πρόεδροι θέματα που αφορούν τα χωριά τους υποχρεωτικά έχουν και δικαίωμα λόγου αλλά και δικαίωμα ψηφου;
Τη κρίμα για σας που ο νομοθέτης είχε άλλη άποψη!

Και θεώρησε πως εκτός από σας τους παντογνώστες θα πρέπει να παρίστανται κι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από σας τα περι οίκου τους.
Θα σας παρακαλούσαμε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να μη μιλάτε για συντεχνίες και δικά μας συμφεροντα απευθύνοντας σε μας αυτούς τους χαρακτηρισμούς ξεσκεπάζεται κ δείχνετε εσάς.
Εμείς θέλουμε αυτό που μας άφησαν παρακαταθήκη οι προηγούμενες γενιές μας για μας για τα παιδιά μας για τα εγγόνια μας
Εσείς είσαστε αυτοί που πουλάτε που εκμισθωνεται που ισοπεδώνεται σκοτώνοντας κοινωνίες και όχι γιατί το πιστεύεται αλλά γιατί όντως κρύβονται πολλά κ μεγάλα συμφεροντα και σεις δυστυχώς τα εξυπηρετητε.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.