Μητροπολίτης Χαρίτωνας: «Ας κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή και όλα θα περάσουν»

Μετά το τέλος της σημερινής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κκ. Χαρίτων, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του σε όλους όσους γιορτάζουν αλλά και στον εορτάζοντα πατέρα Νικόλαο, τον κατά πολλά έτη ιερέα του Ι.Μ.Ν Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, ο οποίος αν και συνταξιούχος, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, «τρέχει και σπεύδει όπου υπάρχει ανάγκη και όπου η Μητρόπολη τον αποστέλλει να εξυπηρετήσει και να  καλύψει τα λειτουργικά κενά».

Επίσης ο Μητροπολίτης Ελασσόνας ανέφερε τα εξής: «Συστήνω σε όλους να κάνουμε κάτι για το οποίο στις μέρες μας σπανίζει, να κάνουμε υπομονή.  Δεν έχουμε υπομονή και αυτό πολλές φορές το εκδηλώνουμε με τις αντιδράσεις μας, με τις δηλώσεις μας, δείχνουμε ότι δεν έχουμε υπομονή. Και η υπομονή είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος.

Με την υπομονή,  την οποία συστήνει και ο Χριστός μέσα στο Ευαγγέλιο, οι  Άγιοι μας κέρδισαν την Βασιλεία των ουρανών. Οι Άγιοι μας, που μπορεί πολλές φορές λόγω κάποιας σκλαβιάς η κάποιων ιδικών περιστάσεων, να βρέθηκαν για πολύ καιρό μακριά της εκκλησίας, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε όμως να γίνουν κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού.

Γι’ αυτό λοιπόν ας κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή και όλα θα περάσουν. Και πάλι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μας και πάλι θα ανταμώσουμε μέσα στο πνευματικό μας σπίτι που είναι ο Ιερός Ναός και πάλι θα γευτούμε όλοι την πνευματική τράπεζα, που είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου.

Η Αγία Τριάς διαφυλάξει πάντας ἠμᾶς, εν υπομονή, εν ειρήνη, εν αγάπη».

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.