Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας

 Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας, για να συζητήσει το σχέδιο προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2021 και το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος.

 Στην επιτροπή προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Ζιώγας και τα θέματα θα συζητηθούν παρουσία και του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα. 

 Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι όργανο διαβούλευσης εκπροσώπων φορέων και πολιτών με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διαβούλευση επί του ετήσιου προϋπολογισμού και του ετήσιου τεχνικού προγράμματος των δήμων είναι υποχρεωτική και προηγείται της εισηγητικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και της εγκριτικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα μέλη της Επιτροπής μπορούν μεταξύ άλλων να προτείνουν την τροποποίηση των σχεδίων καταθέτοντας προτάσεις για τα έσοδα, τις δαπάνες και τα τεχνικά έργα.

 Ο κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες που δείχνουν το ενδιαφέρον τους, ώστε όποια προβλήματα προκύπτουν λόγω των ειδικών συνθηκών να ξεπεραστούν και μέσω τηλεδιάσκεψης να πραγματοποιήσουμε την συνεδρίαση την ερχόμενη Παρασκευή.  Ο ρόλος της επιτροπής είναι ουσιαστικός και όχι τυπικός. Σας ζητώ λοιπόν, ο καθένας με την ιδιότητα του, να μεταφέρει τα μεγάλα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, να κάνετε προτάσεις και όλοι μαζί να δρομολογήσουμε αυτά που πραγματικά χρειάζεται ο Δήμος μας».

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας συμμετέχουν 30 εκπρόσωποι συλλογικών φορέων (πολιτιστικά, αθλητικά και περιβαλλοντικά σωματεία, επαγγελματικές ενώσεις, εκπρόσωποι εργαζομένων, επιμελητήρια, ομοσπονδία ΑμεΑ, σύλλογοι γονέων) και 10 πολίτες.

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.