Τέλος της εβδομάδας ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες

Φρένο πάτησαν τελικά οι ειδικοί επιστήμονες στην κυβέρνηση για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, γι αυτό και τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν και τον τρόπο που θα ανοίξουν κομμωτήρια και λιανεμπόριο.

Άλλωστε, ο μεγάλος φόβος των ειδικών αλλά και κυβερνητικών στελεχών είναι τι θα γίνει ειδικά μόλις ανοίξουν τα μικρά καταστήματα και ο κόσμος ξεχυθεί στους δρόμους.

Γι αυτό και οι ειδικοί είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις εισηγήσεις που θα κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού θεωρείται πιθανό αμέσως μετά τις γιορτές να υπάρξει νέα εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και να χρειασθεί νέο lockdown.

Πάντως πολλοί ειδικοί εντός της επιτροπής, περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, ήταν απολύτως αρνητικοί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσα στις γιορτές, αφού θεωρούν ότι θα συμβεί ότι και στο εξωτερικό με συνωστισμό και περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Ωστόσο φαίνεται ότι επικρατεί και η άποψη ότι οι πολυήμεροι περιορισμοί έχουν προκαλέσει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στους πολίτες και θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει μία ανάπαυλα από το lockdown αλλά με προσεκτικά βήματα.

Προς την Παρασκευή πάντως και εφόσον εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση θα κριθεί πότε και με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι εκκλησίες αλλά και μικρά καταστήματα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.