Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή κόσμου ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Ελασσόνα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή του χριστεπώνυμου πληρώματος, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία και κατόπιν της σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, γιορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα.

Στην πανηγυρικά Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.Χαρίτων και συλλειτούργησαν μαζί του ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π.Ιάκοβος Γκασντερίδης, ενώ συμπροσευχήθηκε και ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος (…λειτούργησε στην προγραμματισμένη δεύτερη Λειτουργία).

Ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος απευθυνόμενος προς το ολιγάριθμο εκκλησίασμα, ανέγνωσε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του σεβασμ. Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων μαζί με τις ευχές του υπενθύμισε ότι «στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή και όλα θα γίνουν καλύτερα».

Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητη η διακριτική παρουσία του Α.Τ.Ελασσόνας στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού.
Του Γιάννη Μουκίδη Φώτο Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.