Στέλλα Μπίζιου: Τα ΕΛΤΑ στη σύγχρονη Ελλάδα

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή των ΕΛΤΑ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Γρηγόρη Μάκκα πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων. 

Εν όψει της αξιολόγησης και αναδιάρθρωσης του δικτύου των ΕΛΤΑ ο κος Μάκκας παρουσίασε στην κα Μπίζιου την πρότασή του για μία Περιφερειακή Διεύθυνση, με έδρα τη Λάρισα, η οποία εκτός από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα θα περιλαμβάνει και την Ήπειρο. Στόχος μας είναι μια αναβαθμισμένη Περιφερειακή Διεύθυνση που θα είναι σε θέση να επιλύει άμεσα τα προβλήματα των κατά τόπους καταστημάτων, να εποπτεύει τη λειτουργία τους και να ασκεί αποτελεσματική διοίκηση, επισήμανε ο κος Μάκκας.

Μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με τον Περιφερειακό Διευθυντή των ΕΛΤΑ και συζητήσαμε το μέλλον του Οργανισμού, όπως αυτό διαμορφώνεται με το σχεδιασμό κυβέρνησης για αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ.

Ο κος Μάκκας μου παρουσίασε ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις για το νέο σχεδιασμό των Καταστημάτων της περιοχής ευθύνης του. Κλειδί για την άρτια ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της κάθε περιοχής αποτελεί η βαθιά γνώση των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της.

Η ψηφιακή εποχή φέρνει νέα δεδομένα και τα ΕΛΤΑ καλούνται και αυτά να προσαρμοστούν αναλόγως.

Η ταχυδρομική αγορά έχει αλλάξει. Η αλληλογραφία έχει συρρικνωθεί, οι αλλαγές στην επικοινωνία είναι αλματώδεις, κυρίως λόγω της τεχνολογίας. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εστιάζει στην διατήρηση του κοινωνικού ρόλου των ΕΛΤΑ ως φορέα παροχής της καθολικής υπηρεσίας σε όλη την ελληνική επικράτεια με ταυτόχρονο εξορθολογισμό του κόστους, βελτιστοποίηση των διαδικασιών, αναδιάρθρωση του δικτύου, ψηφιακό μετασχηματισμό και διαμόρφωση σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας. Η χώρα μας βρίσκεται σε μεταρρυθμιστική τροχιά και οι δημόσιες επιχειρήσεις μπαίνουν σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας τους».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.