…Και οι αγρότισσες είναι υπέροχες

 Οι αγρότες από τη Σκοπιά Φαρσάλων «ξαναχτυπούν»! Μετά από απουσία ενός έτους, επανέρχονται με ένα νέο πιο «εκρηκτικό» ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου, επιδιώκοντας να ταράξουν για ακόμη μια φορά τα νερά, συμπεριλαμβάνοντας φέτος και αγρότισσες στο νέο τους εγχείρημα.

Στη νέα σύλληψη για το 2021, φιλοξενούνται και τα κορίτσια του χωριού, στο νέο αγροτικό ημερολόγιο, πλαισιώνοντας τα αγόρια. Ποζάρουν και φωτογραφίζονται, στις καθημερινές δουλειές στα χωράφια, με διαφορετικές λήψεις και χρώματα ανάλογα την εποχή. Έτσι, εμφανίζονται ταΐζοντας τα ζώα στον στάβλο και στην ύπαιθρο, αρμέγοντας παραδοσιακά με τα χέρια αλλά και σύγχρονα με αρμεκτήριο, σκαλίζοντας τα βαμβάκια και τραβώντας τα λάστιχα για το πότισμα, φορτώνοντας μπάλες με άχυρο για τα ζώα, μαζεύοντας τις ρώγες από το αμπέλια και τα καρύδια από τα δέντρα ή σπέρνοντας ξανά τη γη για τη νέα καλλιεργητική χρονιά.


Στο τιμόνι της ιδέας και της επιμέλειας του νέου εγχειρήματος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς Ηλίας Τσούτσος, ο οποίος αναφέρει: «Πρόκειται για το νέο μας ημερολόγιο για το 2021, το οποίο αποτελείται από παιδιά του χωριού μας, από 10 αγόρια και 4 κορίτσια, ποζάροντας σε καθημερινές εργασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε να στρέψουμε τον κόσμο πίσω στα χωριά μας, να αποκτήσουν ξανά την παλιά αίγλη που έχουν χάσει». Ο Ηλίας εκτός από πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού, αλλά και της Κοινότητας του χωριού μετά από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και φιλοδοξεί με την παρέα του, να αναγεννήσει το χωριό.
Στο νέο ημερολόγιο διασταυρώνεται το παρελθόν με το παρόν και τη νέα γενιά να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή, σε μία δύσκολη εποχή και μία χρονιά που τελειώνει με όχι και τις καλύτερες αναμνήσεις, προσδοκώντας όμως από τη νέα και την ελπίδα να φέρει πίσω ό,τι στέρησε η προηγούμενη.
*Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν από τη σελίδα του συλλόγου στο Facebook με την ονομασία: Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπιάς.

Του Γ. Γκαντέλου

Πηγή: eleftheria.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.