Ολοκληρώθηκε η Τράπεζα Δεσποζόμενων στον Δήμο Ελασσόνας: Ξεπερνούν τα 181 τα σκυλιά στη πόλη

 Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ελασσόνας, εκτός από την καταγραφή αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στα 52 δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου δήμου (από κλιμάκιο του δήμου και εθελοντών) που πραγματοποιήθηκε το διάστημα του Αυγούστου 2020-Νοεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε από τον αρμόδιο συνεργαζόμενο υπεύθυνο του Δήμου Ελασσόνας για τα αδέσποτα Αντώνη Λιάνο και παραδόθηκε στον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και η πρώτη μελέτη-έρευνα με αυτοψία-καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς της πόλης της Ελασσόνας, δημιουργώντας έτσι την πρώτη Τράπεζα Δεδομένων Δεσποζόμενων, κάτι που δεν έχει συμβεί στα χρονικά σε κανέναν δήμο στην Ελλάδα.

Η μελέτη-έρευνα για την δημιουργία της Τράπεζας Δεδομένων Δεσποζόμενων για τον Δήμο Ελασσόνας, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 23 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου του 2020.

Καταγράφηκε το σύνολο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, με αυτοψία, ενημέρωση από τους πολίτες, στην Ελασσόνα, το οποίο αριθμεί τα 181 σκυλιά.

Παρατηρήσεις:
-Στο 65% των εν λόγω σκυλιών, δεν υπάρχει ηλεκτρονική σήμανση.
-Στο 40% των εν λόγω σκυλιών δεν έχει πραγματοποιηθεί στείρωση.
-Το 60% των εν λόγω σκυλιών, κατοικούν στις περιοχές του Βαροσίου, του Αγίου Σπυρίδωνα και στο τμήμα νοτιοανατολικά της πόλης.
-Η φυλή που παρατηρείται στο 40% είναι το ελληνικό κοκονι ή το ημίαιμο κοκονι-κανίς.
-Στο 98% υπάρχει λουρί-σηματοδότηση στα εν λόγω δεσποζόμενα σκυλιά.
-Στο 97% υπάρχει εμβολιασμός ετήσιος στα εν λόγω δεσποζόμενα σκυλιά.
-Στο 70% υπάρχει αποπαρασίτωση στα εν λόγω δεσποζόμενα σκυλιά.

Ο αρμόδιος συνεργαζόμενος υπεύθυνος Αντώνης Λιάνος ανέφερε σχετικά: "Ήταν μία ιδέα του κτηνιάτρου Γιάννη Παπαλεξίου και αφιερώνω αυτήν την χρονοβόρα καταγραφή μιας εβδομάδας, στην μνήμη του Παναγιώτη Πουρσανίδη, που είχε για τα δεσποζόμενα σκυλιά πολύ όμορφες ιδέες, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μέσω του Δήμου τους συμπολίτες μας. Ευχαριστώ το σύνολο των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, που ανταποκρίθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μου, για να παραδώσουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με στοιχεία για κάθε σκύλο στον Δήμαρχο Ελασσόνας. Την Τράπεζα Δεδομένων θα την παραδώσω και στον Αστυνομικό διοικητή Ελασσόνας κ. Πέτρο Μουταφίδη".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.