Θ.Τσακρής: «Ναι» στην Εκκλησία - Έως 50 άτομα σε Μητροπολιτικούς Ναούς

Ενέκρινε τελικά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τα αιτήματα της Εκκλησίας για αύξηση του αριθμού των πιστών στις εκκλησίες και έτσι οι Μητροπολιτικοί ναοί θα μπορούν να λειτουργούν με ανώτατο όριο τα 50 άτομα, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Θανάσης Τσακρής.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής υπογράμμισε ότι συζητήθηκε χθες το θέμα στην Επιτροπή και συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή η χρήση μάσκας, ο αερισμός των Ναών πριν και μετά τη λειτουργία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, συμφωνήθηκε στους Μητροπολιτικούς Ναούς να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50, (κληρικοί και λαϊκοί), ενώ ένα ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τμ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η Εκκλησία έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Για κομμωτήρια, μανικιούρ, πεντικιούρ

Σχετικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι αυτές οι δραστηριότητες μεταφέρονται στα σπίτια και έχουν χειρότερα αποτελέσματα και γι αυτό δόθηκε μια λύση που βοηθά χωρίς να συμβάλλει πολύ στην αύξηση του επιδημικού κύματος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται συζήτηση για άνοιγμα κάποιου άλλου κλάδου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Τι συνιστά ο για τα ρεβεγιόν

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία των επιστημόνων για τις μικρές συναντήσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στις γιορτές και προειδοποίησε ότι περιμένουν κορύφωση της επιδημίας τον Ιανουάριο.

Το πιο ασφαλές, τόνισε θα ήταν να μείνουμε όλοι μόνοι μας στα σπίτια μιας και καλό είναι όσοι μπορούν να το τηρήσουν.

Σημείωσε ωστόσο επειδή όπως είπε οι συναντήσεις αυτές «κάποιες φορές είναι αναπόφευκτες» όσοι συναντηθούν με ηλικιωμένους να φορούν μάσκα και να αποφύγουν κοινωνικές επαφές για παράδειγμα στην εργασία τους τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης συμβούλευσε να αερίζεται καλά ο χώρος και να τηρούνται οι αποστάσεις.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.