Ανοίγουν πάλι οι εκκλησίες

 Σε ισχύ παραμένουν τα αυστηρά μέτρα του lockdown που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά. Ωστόσο, οι ναοί ανοίγουν με μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊού. 

Η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με τα τετραγωνικά των ναών και την ποσόστωση των εκκλησιαζομένων με βάση αυτά. Έτσι σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ επιτρέπεται να βρίσκονται εντός των ναών ένας πιστός ανα 25τμ με μέγιστο όριο τους 50 πιστούς.

Οι πιστοί θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων.

Επιπλέον με βάση την παραπάνω πρόβλεψη θα δύνανται να τελούνται Μυστήρια όπως Γάμοι και Βαπτίσεις ενώ και στις κηδείες πλέον ο αριθμός των παρευρισκόμενων συγγενών φεύγει από το αυστηρό 9 που ίσχυε μέχρι σήμερα και τροποποιείται με βάση τα τετραγωνικά του ναού.

Εξακολουθούν να απαγορεύονται οι λιτανείες και γενικά οτιδήποτε συμβαίνει εκτός των ιερών ναών.

Οι πιστοί που θα επιθυμούν να επισκεφθούν τους ναούς για να παρακολουθήσουν την Θ. Λειτουργία θα χρησιμοποιούν τον κωδικό 6. Για εκείνους που επιθυμούν να επισκεφθούν ναό για προσευχή στο πλαίσιο εξόδου τους για κάποια άλλη ανάγκη δεν χρειάζεται να στείλουν επιπλέον sms.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.