Τέσσερις συλλήψεις κυνηγών στην περιοχή της Ελασσόνας που δεν τήρησαν το lockdown (φωτο)

 Συνελήφθησαν χθες (08-01-2021) το βράδυ σε περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, τέσσερα άτομα, διότι, όπως προέκυψε, ασκούσαν παράνομα θήρα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού. 

Οι δράστες επέβαιναν σε δύο οχήματα και συγκεκριμένα ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένας φορητός προβολέας, -88- φυσίγγια θήρας και δύο φορητοί ασύρματοι. 

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε, ο ένας από τους συλληφθέντες στερούνταν της απαιτούμενης άδειας ικανότητας οδήγησης. 

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν επίσης τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σε ανάρτηση του στο facebook, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλέξανδρος Φλέγγας αναφέρει τα εξής: 

"Ένα ακόμα πετυχημένο χτύπημα στην νυχτερινή λαθροθηρία ήρθε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ολονύκτια παρακολούθηση και σωστή συνεργασία των ανθρώπων του Δ.Σ του Κυνηγετικού μας Συλλόγου,του ομοσπονδιακού θηροφυλακα της Ζ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Σποράδων Νήσων κ. Νακα Δημητρίου και των ανδρών της ΕΛΑΣ του Αστυνομικου Τμήματος Ελασσονας τους οποίους διέθεσε ο Διοικητής αυτού κ.Μουταφιδης Πέτρος όπου και τον ευχαριστούμε θερμά.

Χθες περί ώρα 20:00 ενώ η περιοχή του Βοτανοχωριου Τυρνάβου βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση εισήλθαν δύο οχήματα από τα οποία το ένα στάθμευσε στην αρχή του αγροτικού δρόμου σβήνοντας τα φώτα του και το άλλο συνέχισε να κινείται ψάχνοντας με χρήση προβολέα στο πεδινό κομμάτι της περιοχής αυτης.

Στις 21:05 έπεσε πυροβολισμός από το όχημα το οποίο κινούνταν σε αυτό το κομματι. Συντομα τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και βρέθηκαν πάνω σε αυτά δύο όπλα ,πλήθος φυσσιγιων, φορητός προβολέας, vhf,καθώς και το θήραμα της παράνομης πράξη τους. Επειτα τα 4 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ.Ελασσονας για τον σχηματισμό δικογραφίας και βεβαίωση όλων των διοικητικών προστίμων που σχετίζονται με την αποτροπή διάδοσης του Covid 19.

Ολοι μαζί μπορούμε για το καλύτερο".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.